Kossel: Bygget börjar

Så idag fick jag äntligen de delar jag behöver för att kunna påbörja bygget av maskinen, så när ungarna lagt sig var det dags..

En ren och städad arbetsyta är viktigt när man bygger, både för resultatet och för själen, så det fick bli köksbordet den här gången. Det finns jättefina steg-för-steg instruktioner på nätet, men tyvärr lyckades jag beställa fel skruvar, 6mm långa istället för 8mm, vilket ställer till det lite..

Det första som ska monteras är motorerna i sina fästen. Här fungerade det bra med skruvar jag hade liggandes, och med lite gänglåsning så kommer de inte att lossna. Det är SJUKT fin kvalitet på delarna jag fått utskrivna, det tackar vi för Peter!

Efter att motorerna monterats ska bottenramens aluminiumprofiler dit, och här fick jag göra en specialare med 10mm skruv och lite extra mutter.. Inte snyggt men det kommer inte synas i slutet, så det får vara OK.

Den här maskinen blir RUSKIGT stabil måste jag säga, och det blir riktigt läckert med blå plast och svarta profiler. Nu har jag beställt rätt sorts skruv, så nu får projektet vila lite medan jag väntar på leverans av ytterligare delar. Behöver dessutom få linjärlagren från Singapore innan det löns fortsätta så… To be continued…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.