Kossel: Hot-end och extruder

Nu när jag har lager och fått en liten aluminiumhylsa var det så dags att bygga om hot-end för att ta 1.75mm filament istället för 3mm som jag felaktigt fick från leverantören. Ombyggnationen bestod i att borra ur hålet i hot-end till 4mm och pressa ner en hylsa med 4mm ytterdiameter och 2mm innerdiameter. Sedan passade jag in en PTFE-slang med 3mm ytterdiameter och 2mm innerdiameter i den plasthylsa som gick genom hela hot-enden och sedan var det klart. Tyvärr tänkte jag inte på att fota arbetet.

Såhär ser den iallafall ut efter modifikationen.

Nu när hot-end var färdig passade jag på att bygga ihop min mini-extruder färdigt, och monterade det hela på skrivaren. Passformen är suverän, och det känns bra rätt igenom. Extrudern är kraftig och får bra grepp om filamentet och hot-enden är enkel och rättfram. Detta verkar lovande minst sagt! Bowden tube är en PTFE-slang med 2mm innerdiameter och 4mm ytterdiamter.

Riktigt smidigt, nu ska jag förbereda kablage och z-probe, och sedan är det i stort sett bara elektroniken kvar. Såhär ser bygget ut just nu.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.