Däckskrängning och bodengrus

Så kom äntligen däcksleveransen!

Däck

 

Hälften till Shane och hälften till mig. Så då måste ju korv och däck på, men det var lättare sagt än gjort det (och hur fel det kan gå kommer vi till i ett senare inlägg). Tyvärr var det lite knepigt med gipset på, men med lite vilja och lite trixande gick det att få på en vinylhandske över gipset.. yey!

Handske

 

Inte för att handen gick att använda ändå, men gipset slipper ju bli skitigare iallafall.. Det var TUNGT att kränga med tre däcksjärn, en hand och ingen maskin, men med lite hjälp av Tina hade vi snart däcket på plats och monterat på hojjen. Nästa steg var detta!

NoCast

 

Slängde gipset åt pipan.. Handleden är STEL men fungerar. Allt gör ont, men det är så det ska vara, så det är bara att köra på! Med värkande handled lastades så cyklarna i skåpet för avfärd mot gruskurs med Calle i Boden!

Lastat

 

Jag fick ju inte köra själv, men Calle lånade min nyservade hoj och Tina körde gruskurs.. Lite bilder från eventet:

NyaDäckFörsta momentet var att Calle visade hur man kränger däck med korv. Framdäck måste vara SJUKT mycket enklare, för det såg ut som en barnlek… 😉

Calle

 

Sen blev det ut och åka. Jag körde följe-/servicebil och första anhalt var i skogen, med snabbkurs i stötdämparinställningar. Informativt och intressant! Här är Calle på min 530 räser!

TinaBlirPlåtad

Här blir Tina plåtad när hon blåser förbi…

Teoripass

Teoripass i skogen

Tina i motljus

 

Stilstudie Kristina Runsten.

Sen blåste motorcyklisterna vidare, och på väg till matstället hittade jag en fantastisk sandlåda som jag MÅSTE få leka i.. tyvärr hade jag inte någon cykel precis idag:

Sandlåda

 

Det blev inte så mycket mer plåtat denna dagen, men efter lunch blev det kurvtagningsteknik efter en av de roligaste uppförsbackarna jag sett (tyvärr fick jag ju inte köra då) och träning på hinderkörning i skogen över stockar och vältor.

På kvällen grillade vi i FMCK Bodens lokaler och Calle pratade Dakardrömmar och planer. Mycket trevligt. Campingen i Boden var även den mycket trevlig, vi släpade ju med oss husvagnen och spenderade helgen i den. Toppen!

Dagen efter stod sand på schemat, och idag var det FYSISKT SMÄRTSAMT att inte få köra cykel! Shit vilka ställen!

Först en teorigenomgång i botten på gropen:

Teori

 

Sedan fri körning.

Calle

Calle rejsar min 530

Svalka sökes under skuggande träd

Svalka sökes under skuggande träd

Sandlådeklättring

Sandlådeklättring

Tina lyckades köra uppför sandtaget ett par gånger, och det är inte illa pinkat med tanke på hennes erfarenhetsnivå! Hon var rätt slut efter en dag i sandlåda och med stalpkörning..

TinaSlut

 

Efter sandlådan skulle det köras surhål, men dit kunde inte supportbilen ta sig, så jag fick sitta i solen och vila medan det kördes runt i skogarna. Efter ett tag blev Tina för trött, så jag plockade upp henne och vi åkte åter till FMCK Boden, där cyklarna fick sig en välbehövlig avsköljning..

TinasDirtBike

 

MarcusDirtBike

 

Allt som allt var det en toppenhelg, med supernice väder, intressanta pass, BRA körning (för de som var med) och mycket trevligt folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.