Garagerens och fix av vevtätning

Efter rallyt i Borlänge insåg jag att maskinen trycker olja från vevhuset till växellådan – ett inte helt ovanligt problem med denna typ av motor med delade oljetråg. Trodde att jag var färdig med oljeproblem nu efter att ha fixat ventilationen och fått stopp på alla läckage, men jag mindes att jag inte lyckats montera packboxen helt perfekt när jag bytte denna senast, så en snabb operation var på sin plats. Dock hade jag alldeles för mycket skräp i garaget för att det skulle gå att göra någonting alls där, så det blev en totalrensning.

garagerensUt med alla fordon, här ser vi även den nyinköpta fyrhjulingen som ska få stå i stugan för att agera transport och arbetsmaskin där uppe sommaritd.

Efter tio timmar i garaget och åtskilliga sopsäckar såg det äntligen vettigt ut:

rensatgarage

Så då var det bara att hugga in. För att komma åt packboxen måste primärdrevet bort från högra motorsidan, och för att komma åt det måste även koppligen rivas, en oljepump demonteras och balansaxeln måste plockas bort. Balansaxeln sitter dock från vänster motorsida, så även generatorkåpan måste bort för att komma åt detta. Att riva och byta packbox gick så fort att jag inte hann fota, men här är cykeln iallafall på väg ihop igen:

rivenhoj

Anledningen att jag stoppade här var att jag ju som tidigare nämnts har problem med att kopplingen slirar vid hög belastning, så nu ska jag mäta upp samtliga lameller och stålplattor i kopplingsstacken och se så att allt är inom spec:

delar

 

Kopplingsfjädrarna är mätta och är okej, men preload-skivan har nött ett spår i metallskivan den ligger an, så jag ska kolla upp specar för detta och eventuellt byta lite prylar, men det får bli ett separat inlägg om kopplingsrep.

Jo, jag har fått en ny leksak till garaget i veckan:

plasma

En trefas 60A plasmaskärare av “universal china brand”. Priset var helt rätt men jag har tyvärr inte hunnit testa denna ännu, återkommer med omdömen senare. Första projektet blir att bygga en snöskopa till Avanten för att underlätta snöskottningen i vinter:

skopa

Mer info kommer såsmåningom. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.