Traktormek..

Så, när jag efter mycket arbete och ett par mindre vackra ord lyckats få de nya motorkuddarna på plats och skruvat ihop avanten så lät motorn jättefint.. men den reagerade inte på några kommandon alls. Det visade sig att drivremmen som gått 800+ timmar inte längre ville va med, utan hade gått rätt av. DOH!

Nåväl, om ni någonsin ska köpa en maskin så ska ni snacka med Cecilia på Bepart.se, för maken till kundservice får man leta efter! Ett snabbt mail, och två dagar senare hade jag en ny rem i brevlådan..

IMG_1670

Det var rätt bökigt att byta, men rätt snart surrade hondamotorn som den ska igen, inga missljud eller skrammel och maskinen fungerade igen. Dags att testa skopan!

IMG_1672 IMG_1673Aningens större än den jordskopa jag har, och när jag står längst ut på skäret på skopan och gungar så viker sig ingenting.. Klockrent! Men det jag märkte var att det var svårt att se framkanten på skopan, så innan jag lade på de sista varven färg så tog jag upp ett par hål i överkanten..

Som ni ser på bilderna så har jag även monterat ett arbetsljus, 18W CREE LED takmonterat ska ge lite bättre belysning än originallamporna som bara lyser på skopans bakkant.. 😉

IMG_1679

Nu ska skopan få torka och sen tror jag att jag ska ge den ett lager svart eller mörkgrå, bara för att.. Lite fåfäng måste man få vara. 😉

Fick även leverans av nästa projekt idag..

IMG_1669

Wohoo, nu måste snöskopan bli färdig SNABBT, för jag vill montera denna!

IMG_1671

En Camoplast PEAK 2.5 matta som ska få ersätta den competition-originalmatta som sitter på min Polaris. Ska bli intressant att se hur maskinen beter sig med denna monterad! Mer om det i en annan projekttråd..

 

2 svar på ”Traktormek..

  1. Hej
    Per heter och jag har en likadan avant 216, jag undrar hur du gjorde för att byta driftremmen på traktorn? Den till hydrauliken

    Tacksam för svar

    Mvh Per

    • Hej Per,

      att få loss den gamla remmen var ju rätt lätt, då den gick av. 😉
      Annars är det bara att skruva lös gummidistanserna som håller plattan där motorn är monterad fast i chassiet, lyfta på motorn lite och byta remmen. Det är lite krångligt att komma åt om man inte vill riva maskinen totalt, men det är fullt möjligt. Lossa spännrullen med så blir det lättare att få allt på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.