Färdigställande och provkörning

Så var det dags att ta tag i de sista momenten på skoterbyggnationerna vilket i stort sett bara innefattade att laga säkerhetsbrytaren i gasreglaget. Nu har ju Polaris valt att göra lösningen lite extra komplicerad, så istället för att ha en bruten/stängd slinga till brytaren så har man två resistorer och känner av brytarens läge på vilken resistans kretsen har. Det går ju enkelt att bygga runt, men jag tänkte att det var nog så enkelt att laga den brytare som redan satt där..

IMG_1780

Eftersom att 3D skrivaren är trasig fick jag utgå från en M3-skruv idag.. Så lösningen består av en M3, tre muttrar, en bit plastslang och fjädern ur en kulspetspenna. Hela schabraket ska monteras in i denna ..

IMG_1781

.. på ett sådant sätt att när gasreglaget är utsläppt leds ström mellan de två kontaktblecken, och när gasreglaget är intryckt isoleras blecken från varandra. Eftersom att hålet i plastkapseln är 4,1mm i diameter behöver vi förminska vår lilla pinne. Det hade gått jättelätt med en svarv, men vid avsaknad av sådan spände jag upp pinnen i skruvdragaren och lät den snurra medan jag slipade av den med dremeln. Fungerade super.

IMG_1783

Sen var det bara att försöka mäta in ett bra läge, och justera längden på pinnen.

IMG_1785

När jag hittat ett läge som verkade ok blev det en testtur för att kontrollera funktionen. Om det fungerar som det ska så går skotern att köra samtidigt som backen går att lägga i även om man har bromsen (men inte gasen) intryckt. Polaris gör riktigt bra rökmaskiner..

IMG_1787

.. tur att det luktar gott! Efter ett par testrundor och justeringar fick jag funktionen jag var ute efter, och nu fungerar säkerhetsbrytaren igen!

IMG_1788

Framvagnen känns mjuk med de nya dämparna. Jag antar att dämparna kommer att slå igenom rätt snart om man burkar och träffar en knöl med skidan.. vi ser, jag har planer på att korta mina gamla dämpare då de var riktigt bra, återkommer om detta.

När så skotern var körduglig återstod bara ett projekt.

IMG_1789

Vinylskäraren fick arbeta lite för att åstadkomma lite dekaltrim:

IMG_1791

IMG_1793

Blev helt okej faktiskt, även om en vit bakgrund troligen gjort sig bättre. Nåväl, de här dekalerna ska väl trilla av rätt snart ändå. 😉

IMG_1794

Körklart, nu behövs bara lite mer snö!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.