Skotertävling Vitberget

Idag var det planerat en familjeutflykt med Oskar och familjen, men i morse hoppade alla plötsligt av av olika anledningar…
Det slutade med att jag och Johan blåste iväg. Blev lite ledkörning mot rävastugan och in till vitberget där det var backrace med skoter. Vi kollade 13 heat, Kekke körde det 13:e heatet, och sen åkte vi hemåt igen då vi frös galet mycket.

Vi stannade till på Biltema och tog en korv och kaffe, och hittade en stor plätt okörd plattmark utanför som vi lekte lite på. Sen blev det diverse kraftledningar och skogskörning hemåt. Vi hittade åt myren som jag åkt med Jocke tidigare i vinter, och där hade ingen varit mellan besöken så det var stort och fint att burka runt på.

Sista etappen hemåt blev kraftledning med lite klättring i skogen. Passade på att åka förbi mor i Skelleftehamn på vägen tillbaka, men där var ingen hemma. Sen blev det led och lite känna på isen här nedanför, verkar ordentligt frusen.

Nu gick jag på beredskapen för några timmar sedan så imorgon blir det en jobbardag där jag tänkte göra klart ett jobbprojekt så att vi kan dra ut och testa lite till veckan förhoppningsvis. Nästa helg verkar dock lovande för körning. Ska komma massvis med puder i veckan, och jag har 2 dagar att köra eftersom att Tina åker till Sundsvall… Gött!

Jo, just, jag har gjort en liten websida för att hålla koll på var polarna befinner sig när man är vilse på fjället.
http://www.stilit.se/stiloc/?group=test

Där kan man göra nya grupper och man ser bara de som är inne i samma grupp som du är just nu, så ska man iväg kommer man överens om ett gruppnamn och drar igång websidan på telefonen. När man kört fast eländigt till drar man igång sidan och väntar till polarna börjar söka efter en. När man saknar en kompis drar man igång sidan och då kan man se precis var de sitter fast. 😉

Sidan behöver geolocation aktiverat, och när man får frågan om man vill dela sin position ska man klicka Ja. På iPhone och iPad måste man gå in i inställningarna och tillåta Safari (eller den webläsare man använder) att använda positionsdata, sen fungerar det. Kommer utförligare instruktioner för varje plattform/webläsare när jag haft tid att lägga upp dem – men fungerar det gör det. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.