Igångsättning av rallyhojen inför 2016

Nu har det äntligen tinat så pass att det börjar vara dags att ta fram motorcyklarna. Det är fortfarande kallgrader och snöar lite då och då, men marken är bar och grusvägarna börjar töa fram och hojen står i bitar i garaget..

Photo-2016-04-23-17-13-36_2394

Det är inte så mycket som återstår för att få den körklar dock, men det måste ändå göras. Vid rallyt i dalarna i fjol lossnade hela kåpan fram eftersom att mina infästningar i tanken, där jag smält plast genom en alubit, inte höll. Fick fästa det hela provisoriskt med buntband, men det var ingen vidare bra lösning.. så först på agendan stod att tillverka ordentliga fästen till kåpan.

Photo-2016-04-23-18-23-33_2396

Jag fäste en plåt i skruvarna som håller halvljuslyktan, och bockade till så att jag fick en fästpunkt nedtill i framkant – tyvärr gick det så fort att jag visst inte hann med att fota. Baktill tog jag mod till mig och borrade två stycken 2,5mm hål i tanken och skruvade fast en infästningspunkt på var sida.

Photo-2016-04-24-20-13-22_2400

Nu sitter kåpan som berget och även om ett par punkter lossnar kommer kåpan att sitta stabilt ändå! Nu måste det bara testköras på lite kattskallar, var man nu ska hitta sådana..

Utöver att fästa kåpan har jag bytt till ett mindre-okej halvljus, fokuserat mer på att synas än att se:

Photo-2016-04-24-20-13-27_2401

20 kinaWatt halvljus, och 3st Cree T6 som helljus gör att man både syns och kan se när man behöver. Sen fick jag problem med att cykeln inte startade.. Fick gnista så det var soppatillförseln som strulade.. spenderade ett par timmar med felsökning och hade precis bestämt mig för att plocka ner förgasaren i småbitar när brorsan kläckte ur sig att jag kunde testa att tanka.. Så nu går hojen finfint!

Eftersom att min hoj är iordningsställd tänkte jag spendera lite tid på Tinas hoj nu, för att få den körklar för säsongen:

Photo-2016-04-24-20-13-36_2402

Här är det lite mer som behöver göras.. Ett komplett nytt elsystem, trippmätare, roadbook, styrreglage, indikatorer, kåpa.. allt måste tillverkas – men nu har jag iallafall en mall att utgå från. Roadbooken får nog vänta dock, tills dess CNC-plasman är klar, för jag tänkte skära ut bakstyckena till dem med plasman – snabbt och enkelt. 😉

Fortsättning lär följa..

Jo, förresten, jag har signat upp mig på ännu en ökentur i Marocko i Oktober.. denna gång med väldigt mycket dynkörning utlovat – så nu gäller det att komma i form!

One thought on “Igångsättning av rallyhojen inför 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.