Hjälmlyse LED

För att kunna förlänga skotersäsongen lite, och även köra enduro efter jobbet på senhösten behövs ordentlig belysning. Nu kan man ju köpa färdig, men det är inte riktigt så jag gör och när man hittar en 3800 lumen LED-lampa på ebay för 200kr så är det ju bara att slå till. Lampan är en ficklampa i stavformat, men själva lamphuset är enkelt att ta loss, och då behöver man ju bara cadda lite och skriva ut ett fäste för att göra någonting bra av det hela.

Första versionen av hjälmfästet. Dragavlastning, M23 fingäng som passar i lampan och en ställbar fästplatta att sätta på hjälmen.

Passar utmärkt till lampan.

… och sitter som ett smäck på hjälmen. Fick mig en timmeslång tur på endurocykeln med lampan på i kolmörkret innan jag skadade mig och det lyser fullt tillräckligt för enduroåka. Har nu beställt ett par lampor till då jag har polare som vill ha, och jag funderar på att sätta såna här som extraljus på 640n då de lyser RUSKIGT bra och drar lite ström.

Nu måste jag bara löda om elektroniken i lampan så att det hela tiden är fullt blås. Som det är idag har lampan 5 lägen: Hög, medel, låg, strobe och SOS. Lägena växlas varje gång man slår lampan på och av, vilket är RÄTT störande då man hela tiden kör på fel läge och inte har fullt ljus.. Dessutom måste jag bygga om elsystemet på endurocykeln så att jag får ut likström, och fixxa snabbkontakter för att kunna koppla in den på alla motorcyklar och skotrar… men det blir ett annat inlägg. 😉

Nästa version av fästet ska vara GoPro kompatibelt, så att man kan använda befintligt GoPro fäste på hjälmen för att montera lampan. Det blir ändå inte nå bra film om det är så mörkt att man behöver lampan…

2 svar på ”Hjälmlyse LED

  1. Hej! Skulle vara mycket interssrad av att handla en lysfäste som är kompatibelt med gopro fästet. Finns det eller kan du tillverka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.