Ny tillfällig vedbod

Eftersom att snön snart kommer och vi har halva gården full med bråte från den gamla rivna vedboden, så behöver vi bygga en ny bod där vi enkelt kommer åt veden i vinter. Eftersom att boden är tillfällig valde vi att placera den där det fungerar bäst just nu, så får vi planera vidare när vi ska bygga den riktiga boden senare. Markarbetet var snabbt avklarat med avant, laser och padda:

Grop grävd

Grop grävd

Eftersom att det är en tillfällig bod som vi bara bygger av återvunnet skräpvirke så valde vi att göra en väldigt enkel grund – av återvunnet skräpvirke..

Grunden lagd

Grunden lagd

När allt väl var avvägt och packat gick det fort att få upp stommen till boden..

Golvåsar

Golvåsar

Glest golv

Glest golv

Stomrest

Stomrest

Här blev det avbrott för lördagsmys med familjen, men söndagen tog vid med färdigställande av takkonstruktion, panelsättning och takläggning. Det gick så fort att vi inte hann fota..

Taket klart

Taket klart

Modellerade storleken på boden utifrån takplåtarnas storlek, så den blev ungefär 2x2m. Lagom för att rymma ved så att det räcker iallafall ett par vintrar. 😉

20161016_171024

Panelen vi rev från huset ser bra mycket fräschare ut än panelen från den gamla vedboden. Kvar är att måla – vilket får bli till våren – samt att sätta vindskivor och renkapa panelbrädorna. Det gör vi när tid finnes.

20161016_171029

Eftersom att vi återvunnit virket från den gamla vedboden är det väldigt mycket samma känsla invändigt som det var tidigare.. lite mindre bara, och med mycket bättre golv.

Nu i veckan fotsätter arbetet med utbyggnaden. Vädringsfönstret har kommit, så vi ska byta ut det felaktigt levererade fönstret och efter det sätta foder och bleck så att vi kan slutföra fasaden. Dessutom ska vi försöka hinna isolera färdigt taket och sätta innertak med allt vad det innebär.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.