Lite mer pyssel i utbyggnaden..

Eftersom att vi byggt ett lekloft till barnen på ovanvåningen så behöver vi någon sorts staket så att man inte kan falla ner från hyllan de behöver gå på för att komma dit. Vi hade funderat på att bygga en vägg där, men kom fram till att det skulle vara snyggare med ett staket.. Jag har tidigare kommit över lite stålrör, och efter att ha sökt lite inspiration på youtube så blev det såhär:

Började med att försöka hitta lämplig färg, proverna stämmer sådär med resultatet..

Testade att lägga lite airbrush till grundfärgen..

.. blev skapligt om jag får säga det själv.

Före och efter airbrushen

Fixade överliggare och plexiglas att ha mellan skivorna, tyvärr har jag lite dåligt om bilder på det färdiga resultatet, men det kommer senare..

Staket uppe

Nu när vi bott i sovrummet ett tag, och haft ett par riktigt varma sommarnätter, måste jag säga att just denna designfeature är VÄLDIGT uppskattad;

Öppningsbart fönster med myggnät vid huvudänden på sängen gör att en sval bris drar ner över en när man ligger och sover när det är som varmast ute. Man känner doften av sommar, hör fågelkvittret utanför och sover ljuvligt!

Det senaste som gjorts inomhus på bygget är flytspackling av badrummet.. här var jag sjuk, så jag fick hjälp av familjens proffsbyggare..

Primat och avspärrat..

Flytspackling pågår

Resultatet innan fallen gjorts var klart okej, ordentligt fall från väggarna och dörren

Fallen gjordes för enkelhetens skull separat när resten av golvet var gåbart

Nu har vi även fått upp mörkläggningsgardiner i sovrummet – så att man sover ännu bättre, och de LED-lampor jag tillverkade till fönstren blev faktiskt riktigt bra till slut!

Just nu fortskrider bygget på utsidan av huset med panel, fönsterinfattningar och underspikning.. fortsättning följer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.