Uppgraderingar, uppgraderingar, uppgraderingar…

Hur är det nu man säger, “Mycket vill ha mer”?

Det dröjde ju inte många timmar från det att boondocker 800:an anlände tills jag började sukta efter en ordentligare matta till den. Eftersom att jag fräst egna drop brackets som en skoterfirma eventuellt vill börja tillverka, så måste jag ju hårdtesta dem och se vad de går för. Därför beställde jag en ny matta till skotern för en dryg vecka sedan. Det blev en fullclippad 59mm Camoplast Challenger, direkt från USA. Anledningen till den långväga handeln är att mattan kostar 2/3 av priset i Sverige, moms, tull och frakt inräknat… svårt att motivera att handla i en svensk webshop när priserna diffar SÅ mycket, och man får bra support och snabba leveranser från andra sidan havet.

Nåja, idag fick jag iallafall hämta ut detta på postkontoret:

Ett stort och tungt paket var det, och killen på posten frågade mig förundrat: “Men köpte inte du ny matta till din skoter förra året?”… lite skamset är det att berätta att jag bytt maskin 2 gånger sedan dess… Hrm, nåja.

En stor och tung matta behöver inte mycket emballage, men redan här ser man hur fasansfullt höga kammarna är…

Här ser man 59mm kammar med riktigt Challengermönster, betydligt glesare mellan kammarna än den fabriksmonterade 44mm mattan:

I min fantasi ger höga och glesa kammar betydligt bättre grepp i snön än tätt monterade lägre kammar. Detta kommer bli GRYMT intressant att testa!

Verkar vara rätt längd, delningen är rätt, bredden är rätt och brutaliteten är helt rätt! Tur att Ture har lovat hjälpa mig montera denna i veckan, så kanske det blir en testtur till helgen, om man bara inte haft beredskapen…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.