Kossel: Mer prylar…

Idag kom det lite mer prylar till Kosselbygget..

Det som kommit är ett komplett elektronikkit (RAMPS1.4), lite nipplar till bowden-tuben och en hobbed drive som ska driva filamentet i extrudern. Så med alla dessa nya prylar såg jag fram emot en byggkväll med lite framsteg.

Så jag började med att montera stegmotorn till extrudern, det blir en extruder av typ “mini extruder” som finns mycket att läsa om på nätet. Efter att jag monterat motorn insåg jag att jag behövde en avfasning på axeln, så det blev att plocka bort den och ut i garaget och dremla till en avfasning. Steg två var att montera kugghjulet på axeln..

.. men då var ju axeln självklart för lång, så det blev att plocka bort motorn och ut i garaget igen för att kapa axeln. När det väl var monterat igen så insåg jag att jag bara har 3x4x8mm kullager hemma, och hela extrudern bygger på 3x4x10mm lager. Bara att invänta lager från UK då..

Kunde iallafall montera en nippel till bowdenröret, och det ser ruskigt stabilt ut.

Elektroniken gick snabbt att montera ihop, bara att pressa allting på plats.

Ser rätt biffig ut, men det är också all elektronik som behövs för att driva hela skrivaren. Har inte vågat koppla in den än, det får brinna elektronik en annan dag. 😉 Självklart blir det en kontrollpanel till denna med display och SD-kortläsare.

En av de första sakerna som står på att-skriva-ut listan är ett case till kontrollpanelen. Ska se om det finns något färdigt att ladda ner. 😉

Nu blir det juluppehåll, så God Jul på er alla, med återseende i mellandagarna, eller vid nästa leverans.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.