Kossel: Kabeldragning extravaganza

Har varit hemma och VABbat tre dagar, och barnen som hade tråkigt fick ladda ner lite prylar från thingiverse.com..

Tildas Enhörning Tures RobotBlev hyfsat för att vara såpass okalibrerad, utskrivet på Ultimakern.. ska testa med kosseln när den blir färdig så får vi se.

Började dagens bygge med att lägga in en ny firmware i kontrollern med rätt parametrar för den skrivare jag bygger, som ju inte riktigt är enligt standardspecifikationer för en kossel.

FW uppdatering kosselEfter det var det dags att montera min egendesignade elektronikhållare på skrivaren, och det blev faktiskt klart över förväntan:

Panelfäste Kabelgenomföring Display Display sidovy Inkopplad LCD info

 

När så elektroniken var på plats så skulle alla kablar mötas på styrkortet oxxo, och nu börjar utredningen av ormboet på skrivaren. Jag har försökt att så gott det går samla alla kablar i strumpor för att få det prydligt och fint, och sedan dra dessa strumpor i eller vid aluminiumprofilerna. För att kunna fästa dessa gjorde jag ett par tester och hittade slutligen en metod som fungerade. Designade och skrev ut ett helt gäng clips som passar perfekt på ramen:

Clips_1 Clips_2 Clips med hållare Clips kabelstamNu är det bara kvar att löda dit kablaget till ändlägsebrytarna, montera bordet och bygga auto-level-proben färdig, sen är det dags för test av maskinen.. Jo, jag måste bygga mig en hållare för plastrullarna oxxo…

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.