Plasmakonst och traktormek

Förra veckan fick jag leverans av en plasmaskärare vilken införskaffades då Avanten kräver lite nya redskap som är på tok för dyra att köpa färdiga (och på tok för roliga att bygga själv). I veckan har jag därför börjat testa plasmaskärning lite på en del skrotmetall jag haft liggandes. Första försöket att göra någonting vettigt gick sådär..

IMG_1628

Någon som kan gissa vad det skulle föreställa? 😉

Efter att ha ställt in plasman och skurit sönder ett motorstativ i smådelar fick jag till det lite bättre, så bara för att testa gjorde jag en liten prydnad att sätta vid husdörren..

IMG_1640 IMG_1645

Rostig plåt i 4mm ser helt okej ut, och går riktigt bra att skära!

IMG_1646

Det blir att svetsa fast några kedjor, så får den hänga utanför dörren, toppen! 😉

Eftersom att Avanten låtit lite illa ända sedan vi fick den och jag konstaterat att fästkuddarna till motorn gått av var det nu dags att göra någonting åt detta, när sommarens grävprojekt är över. Så Avanten fick ta plats i det nystädade garaget för dissektion:

IMG_1641 IMG_1642

Det visade sig att det inte var helt enkelt att komma åt att byta motorfästen utan att lyfta ur hela motorn och hydraulpumpen, men jag lyckades palla upp den tillräckligt för att komma åt. Två av de fyra fästkuddarna var helt av, och det visade sig att det är samma kuddar som finns att köpa billigt på Biltema – så nu är nya kuddar införskaffade och ska monteras någon kväll när tiden tillåter..

Jag fick även leverans av en större 4mm stålplåt idag, så nu kan skopbygget påbörjas på allvar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.