Portabel film-quad

Efter att ha slitit massor på sistone med multisar för olika syften passade jag ikväll på att färdigställa ett litet projekt jag gjort för mig själv. Tanken är att det ska vara en liten portabel Quad som man kan ta med sig i ryggsäcken och filma på fält, så fokus är att bygga kompakt. Har caddat upp denna och fräst ut delarna tidigare, men det som kvarstod var montering och elektronik.

Till denna har jag köpt billiga fartreglage från Kina och uppgraderat mjukvaran i dem till mjukvara som ska vara riktigt bra för multirotor. Monterade dessa på undersidan av topplattan till farkosten, och istället för att pyssla med eldistributionskort och bulletkontakter lödde jag om samtliga kablar på reglagen för att passa i längd och riktning.

Detta innebar att jag istället för att ha det sedvanliga ormboet med dålig kylning som följd, fick en väldigt vacker och ren installation i chassiet. När man fäller ihop armarna fungerar det även då:

Steg två var att montera bottenplattan och styrelektroniken ovanpå maskinen. Istället för att montera GPS:en på en mast (som man ska för att undvika störningar) testar jag här med att montera den rätt på topplattan istället. Detta för att göra maskinen smidig att transportera. Vi får se hur det fungerar, i källaren får jag ingen GPS-fix iallafall. 😉

Summa summarum tror jag att denna blir väldigt bra. Imorgon, eller när jag orkar, ska jag designa en ny kameragimbal till den och se till att man inte får med propellrar eller maskin i bild när man flyger. Allt för att filmen ska bli så bra som möjligt! Om vädret tillåter blir det dessutom testflygning under morgondagen – alltid spännande med premiärturen.

Här står den vikbara sida vid sida med min andra fyrbening. Den nya är betydligt mindre och smidigare, men innehåller i stort sett samma komponenter. Återkommer med resultat från provflygningarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.