Zombieträning

Eftersom att dottern ville skjuta zombies så testade vi att skriva ut ett mål i PLA på 3D skrivaren. Det fungerade jättebra, förutom att kulorna passerade rätt genom Zombien, så efter 4 skott fanns det ingenting kvar av mekanismen som fick zombien att stå kvar.. det fanns inget huvud kvar för den delen, så i helgen passade jag på att göra version 2 av Zombiemålet.

Den här gången skrev jag ut bilder på papper och skar ut zombies i 2mm rostfri stålplåt med plasmaskäraren.. Sedan svetsade jag ihop lite plåtbitar, gjorde några leder och vek ihop en låda att montera alltihop i..

Resultatet blev helt ok. Skrev ut ett gäng bussningar på 3D-skrivaren som jag gängade för att passa den bakre axeln, så att huvudlederna kan rotera lätt men ändå sitter stabilt..

Efter att färgen torkat fick jag monteringshjälp, alltid kul att ha sällskap i garaget.

.. och såhär blev det färdiga resultatet:

Vi ställde upp målet på 25 meters avstånd och testade lite.

Träffytan är ungefär 3cm i diameter, och det var ju inga problem.. Vi testade att skjuta på tavla på 25m, och dotterns första serie blev nog den bästa hon skjuter på länge..

Vi testade även att ställa upp zombiemålet på 50m, och efter att ha ställt in siktet så prickar man gubbarna med varje skott även på det avståndet. Sjukt imponerad av Wildcat:en än så länge!

Stålplåt håller bra, plingar skönt när man träffar men färgen släpper, så vi får nog förbättringsmåla när vi kört på lite mer.

Just nu laborerar jag med CNC-fräsen och 2mm stålplåt, så får vi se hur framtidens måltavlor kommer att se ut..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.