KTM 530 Rally: Framsteg!

Efter att ha jobbat som en galning igår bestämde jag mig att ikväll blir det inget jobb. Det höll jag inte riktigt, men gjorde iallafall bara två timmar “jobb” och sen blev det lek. Började med att gå ut i garaget och fräsa ut en mockup i depron av min nya tornkonstruktion.

IMAG2998 IMAG2994 IMAG2995 IMAG2996Det blev inte helt perfekt, men nära nog. När man vrider styret tar gaffelbenen emot lamphållaren, men det har jag tänkt lösa genom att bocka plåten för lamphållaren så att den blir smalare baktill. Jag skulle även kunna korta av den, men är lite rädd att tornet kommer bli vibrationsbenäget om man tar bort den förstärkning som den plåten faktiskt ger.

I och med att resultatet var okej så bestämde jag mig för att göra ett första test i aluminium. Började med att köra en chamfer med min nya 8mm 90-graders fräs, och sedan körde jag en vanlig fräsning. Nu tror jag att jag har hittat sweetspot för min aluplåt med en 6mm pinnfräs, 15krpm och 0,3mm per varv i 1000mm/min. (Skriver data bara så att jag kommer ihåg det sen).

FräserSåhär ser det ut när fräsen arbetar. Det flyger aluminiumspån åt alla håll och kanter, och man får städa ordentligt efteråt. Men när resultatet blir såhär:

Resultatså kan man som ändå inte klaga. Ruskigt bra blev det idag! Nästan synd att eloxera bitarna, men blankpolerad aluminium passar verkligen inte på hojjen som den ser ut idag. Svart ska det bli, på ett sätt eller annat!

Efter några drag med filen såg det ut såhär:

IMAG3012 IMAG3011Det verkar som att kameran återger suddigheten i mina ögon. Trött och slut, nu blir det lite Dexter innan sängen, men ruskigt så bra det blir! Hoppas bara det fungerar nu oxxo..

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.