Fräsning av kåpa

Så var det äntligen dags! Åkte med brorsan runt stadens alla byggvaruhus för att hitta en hård frigolitskiva, och sedan började det. Min första riktiga 3D fräsning. Började försiktigt, 5mm skär i 1000mm/minut men innan första biten var klar blåste det på för fullt i 3500mm/min med fullt skärdjup (17,5mm, fräsen hade inte längre skär). Tyvärr hade jag inga långa fräsar så jag fick dela upp fräsningen i 35mm tjocka bitar, men det gick bra det med.

Fräser cellplast Första resultatetEftersom att jag ändå behöver slipa och putsa massor på denna så körde jag hårt med en 6mm pinnfräs och 2mm överlapp. Blev skapligt bra ändå måste jag säga. Eftersom att min cellplast var 50mm tjock behövde jag få loss mina frästa delar från botten, så jag byggde en snabb rigg för att skära 35mm skivor.

35mm foam slicer

 

Fungerade riktigt bra och snabbt var första delen utsuren och testmonterad:

TestNåja, säger väl inte SÅ mycket om slutresultatet.. Fräser på:

Alla delarDet gick rätt fort att fräsa ut alla delarna. Notera hålen i 2:an och 3:an, måste bero på buggar i CAM-programvaran för sådär har jag inte caddat dem! Klistrade ihop delarna med mattejp, sitter som berget:

IhopNästa steg var att slipa, spackla och montera på platta.

MonteradHär har jag strukit pluggen med ett rejält lager epoxi. Hoppas att jag inte kommer ut till en smält pöl cellplast imorgon bara, men denna epoxi ska inte äta upp cellplasten.

Det som är kvar nu är att slipa, spackla, putsa och polera pluggen till perfektion. Sen blir det 10 lager vax och PVA innan det är dags att göra en glasfiberform av kåpan.. fortsättning följer…

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.