Gran Canaria 2012

Så var det äntligen dags för avresa, en vecka i härliga Maspalomas de Gran Canaria hägrade och Onsdagen den 12:e efter jobbet begav vi oss söderut mot Sundsvall för samresa med Jonatan och Åsa. Vädret var pissigt, torr snö och lite vind = MASSOR av snörök, och resan ner till Umeå var hemsk. Men allt blir bättre efter Umeå, så sista biten gick riktigt bra.

I Sundsvall övernattade vi på Kyrkvägen och Torsdagen bestod i ett besök på Bauhaus och vila inför den kommande flygresan. Flygresan i sig gick jättebra, och när vi anlände vid hotellet mitt i natten kunde vi bara förundras över hur duktiga våra barn varit!

Hotellet var riktigt fint, vi bodde på Maspalomas Princess, ett fyrstjärnigt hotell med stort poolområde och bra lekytor för ungarna. Vårt rum var större med en liten privat trädgård där vi spenderade en del tid efter barnen lagt sig, här testar Ture och Klara solstolen innan sänggående.

Eftersom att Klara haft lite svårt med hosta på väg ned åkte de till vårdcentralen på morgonen första dagen, och fick konstaterat dubbelsidig öroninflammation och bronkit, vilket föranledde badförbud för lilltjejen hela veckan. Efter alldeles för lite sömn och en tung första dag var vi galet trötta på kvällen, men vid gott humör ändå. 😉

Första natten fick Tilda svårt att andas och hostade och hade panik större delen av natten. Dag två blev det alltså vårdcentral och bronkit med påföljande antibiotikakur för henne oxxo. Så även andra dagen på ön gick i trötthetens tecken. Men vi hittade en lekpark på hotellet, och i 25 graders värme med strålande sol och i goda vänners lag är det svårt att ha en dyster attityd ändå. Här har vi våra vinnare till ungar i full färd med att inta fortet på ön:

Frukostbuffen på hotellet var bra, färsk frukt och gott bröd, och det sedvanliga. Den livsviktiga prinskorven lyste dock med sin frånvaro vilket var lite deprimerande, men den lite större köttkorven var utsökt och fick duga som substitut denna vecka.

Besök på vårdcentralen

Poolområdet med palmer och vegetation, precis som det ska se ut.

Dag två hamnade vi i poolbaren där de hade riktigt goda GT, blandade 50/50 enligt instruktion. 

På kvällen hamnade vi på tips från reseledarna på “Tango Tapas”, en riktigt skön liten restaurang med svensktalande personal. När vi kom dit var ett långbord färdigdukat, med leksakslåda på golvet. Maten var riktigt god, och tack vare leksakerna fick även vi vuxna tid att umgås och äta i någorlunda ro även efter att ungarna ätit klart.

På den tredje dagen skildes vi åt, och Runstenarna tog bussen en dryg halvtimme norrut på ön till Palmitos Park, öns djurpark. Här strosade vi runt i sakta mak hela dagen, åt god mat – eller ungarna fick iallafall en ruskigt god milkshake och hamburgarna vi vuxna åt var redigt dåliga…. men. 😉

Förmiddagskaffe och glass på Palmitos Park

Ture gillar glass

På parken fick vi se Cyklande papegojor, fjärilar och en herrejössans massa olika ödlor. De hade dessutom en riktigt bra delfinshow som ungarna uppskattade. Frågan är vad man svarar på Tildas inledande fråga: Pappa, har de fångat delfinerna i havet? Det ska man väl inte göra?

Ibland bara tänker hon lite för mycket lillgumman!

Ture tittar på Delfiner

Visst ser det gott ut!

Ture och Lemurerna, själv har jag lite svårt att ta de där djuren på allvar efter Madagaskar…

På vägen hem blev Ture trött och tog en välförtjänt tupplur

På den fjärde dagen hyrde vi en bil för att utforska ön lite. Eftersom att vi var 7 personer gick det ju inte med någon liten Fiat Punto, så det blev en sånhär istället

Blev jättebra, ungarna satt längst bak, mammorna i mitten och papporna längst fram. Under dagen körde vi norrut tvärs hela ön, och det blev mörkt lagom till att vi kom ut vid Las Palmas på motorvägen, så då körde vi motorväg hem igen. Totalt runt 16 mil, men det blev en heldag på vägen då man inte kan köra snabbare än 20-40km/h på vägarna på ön.

Naturen är FANTASTISK och klimatet underbart! Vi lunchade i Tejeda och fick oss en utskällning av den lokala krögaren som tyckte att vi var oförskämda som frågade efter pasta till barnen. Hans barn hade alltid ätit lite från hans tallrik, och det gjorde han som barn med, så det kan gott även våra barn göra. Även om bemötandet var barskt (och vi hoppas med en gnutta humor inblandat, men vi är inte säkra) så var maten fantastiskt god, och utsikten var utsökt!

Ture äter äpple efter vägen

Min underbart vackra fru

Familjen Sikström

Ture är inte ledsen

Förmiddagskaffet för dagen intogs i Santa Lucia och självklart blev det även ett besök i kyrkan

Resan gick sedan vidare mot Tejeda och lunch. Efter vägen såg man det mäktiga Teide på grannön Teneriffa bortom havet. Magnifik utsikt, och det pirrade i magen när man kikade ut över stupen. Det är när man ser sådan här natur man blir förundrad (bedazzled, vad heter det på svenska) över hur stor och vacker vår värld faktiskt är!

I Tejeda hittade vi även en lekpark där ungarna fick leka av sig lite energi för att överleva den fortsatta bilresan.

Inget staket kan stänga Ture inne inte…

Hela sällskapet förutom undertecknad som agerade fotograf

Efter Tejeda tog vägen oss uppåt, till öns högsta punkt på dryga 1900m över havet. Här fanns det en fotvandringsled upp till en stor sten, men eftersom att Ture sov så stannade jag och han i bilen. Resten av gänget tog sig en promenad dock, och med tanke på bilderna ser det ju inte så tråkigt ut…

Världens sötaste tjej mot magisk bakgrund!

Efter toppturen åkte vi en lång sträcka genom molnen där man nästan inte såg någonting alls, innan vi hann ikapp ett begravningståg som blockerade hela vägen och vi fick köra i snigelfart ett par kilometer. Sedan åkte vi ner till byn Teror, där det fanns en lekpark och ett supermercado där vi inhandlade middag till barnen.

Allt som allt en magisk dag med oerhört vacker natur, god mat, duktiga barn och många skratt!

De två sista dagarna fann vi lunket och låg vid poolen med kortare utflykter och god poolmat. Barnen lekte i sanden, vi badade massvis och mådde allmänt bra. Här ångrade vi att vi bara valt att vara borta en vecka, ett par dagar till hade suttit fint, men man ska inte overdo it, som dom säger på andra sidan.

Vi tog oss en promenad ner till havet och sanddynerna, och det var underbart varmt i vattnet och den härliga sjöbrisen gjorde att man inte dog av värmeslag.

Poolhäng, Klara fick ju inte bada så det var tur att de hade många bra konstgjorda sandlådor på hotellområdet…

Eftersom att vi hade den 13/12 som resdag där hemresan började 05:15 så skulle ju ungarna missa luciafirandet. Det gick ju inte för sig, så vi körde lussetåg den 12:e istället.

Natten går tunga fjät – i hotellkorridoren

Det bästa ungarna visste med hotellet var hissen, så självklart blev det även lussande där…

Jag vet inte vad Ture drack den kvällen, men glad var han iallafall… 😉

Även middagsbuffen var god, riktigt bra salladsbar och köttet var… ok… för det mesta.

Hemresedagen började med plågsamt tidig uppstigning 04:40, med avresa från hotellet 05:15. Bussen var i tid, men lät som om den skulle skära ihop i vilket ögonblick som helst, så vi var glada att vi tog oss hela vägen till flygplatsen. Förutom det sedvanliga bilettstrulet där de ville skicka bagaget till Östersund istället för Sundsvall så gick hemresan relativt smärtfritt. Barnen var änglar på planet även om det var lite bråk och strul. Till och med som vuxen är det ju jobbigt att sitta still som en sill i en sillburk 6 timmar i sträck, så de gjorde det ruskigt bra ändå. Väl hemkomna blev det lite strul med att få bilen till flygplatsen, och en radda trafikolyckor i Sundsvall med avstängda vägar som följd gjorde att vi trots skyndsamt agerande lämnade Sundsvall betydligt senare än planerat. Vägen hem var BEDRÖVLIG med idel snörök, olyckor och plogbilar i vår väg. När vi kom hem, strax efter midnatt, var vi helt slutpumpade – men ändå lyckliga att vara hemma.

Allt som allt var det en FANTASTISK vecka, och resesällskapet det bästa tänkbara! Hoppas att ni vill åka på fler resor med oss Jobba och Åsa, för vi älskar att resa med er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.