100W Stator

Eftersom att batteriet laddade ur i Albanien och inte ville ta mer laddning antog jag att statorn var för klen, och fixxade en uppgradering. Hade först tänkt linda om originalstatorn, men då måste man ändå köpa ny likriktare för att få mer kräm på DC-sidan och jag fick tag i ett begagnat paket med allt-man-behöver så det kändes inte lönt att börja linda.

När man kollar storleken på lindningen på original mot uppgradering så ser man att det finns en del mer effekt att hämta på att linda på lite mer tråd på originalstatorn..

Stator vs Stator

När jag monterat isär hojjen och installerat nya statorn insåg jag rätt snabbt att jag behövde en ny packning till svänghjulskåpan, så det blev en beställning från Karlströms.. och medan jag väntade felsökte jag lite.

Plockade isär kinalyktan jag köpt och såg att lampan i den är på 55W, vilket är lite mycket. Lägg till det en fläkt, 10W LED lampa, GPS, belyst roadbook och lite lull så orkar inte originalsetupen med. Uppgraderingen ska enligt uppgift leverera 100W DC, men för att göra det hela lite bättre byter jag till en 6W LED-lampa som ska ge motsvarande ljus i halvljuset. Då bör den ju orka ladda iallafall.

Golvmek

Blir spännande att försöka besikta hojen i vår, jag har mailat bilprovningen och försökt få klarhet i vad jag får ändra på cykeln, men bara fått extremt luddiga svar. Det är väl bara att testa och se. Worst case får jag återställa den vid besiktning, men det ska inte vara överdrivet mycket jobb med det ändå så..

Ladda

Nu laddas batteriet, sedan ska olja och filter bytas samt bromsar och el till sensorer ses över och fettas in. Sen är cykeln återställd från Albanienresan igen. Tyvärr har det börjat komma snö här, så nu blir det nog inte så mycket mer hojåka innan våren, men det ska modifieras en hel del hoj och göras ännu en rallykonvertering i vinter, så det kommer uppdateringar eftersom.. Dessutom ska vi ju till Marocko i veckan, och efter det blir det ju skotersäsong – så tråkigt, det ska vi inte ha! 😉

2 svar på ”100W Stator

  1. Haha… Du har en dålig vana att vråla “OMKULL!!” till din motorcykel… 🙂

    Hoppas ni får det greijt i Marocko och fortsätt bygga, spännande att se & läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.