Första kördagen: Ouarzazate till Nkob

Dagen började med hotellfrukost före 0800 och sedan genomgång, tilldelning av hojjar och påklädning. Avfärd strax efter 0900 med ett gemensamt tankstopp i utkanten av Ouarzazate som första hållpunkt. Efter det blev det ett par kilometer asfalt innan vi fick kliva av vägen ut på gruset. Tina var ovan och till en början gick det i krypfart, men allteftersom kilometrarna rullade så fick vi upp tempot en aning. Vägarna var hårda och torra, vindlande grusvägar som ledde oss över ett par torrlagda bäcksfåror, genom byar och över öppna vidder.

Öppna vidder

Körningen ledde oss från plattlandet upp mot bergen, och det var ett väldigt vackert landskap att köra i. Vägarna höll riktigt bra skick, och det var lättkört. När vi närmade oss lunchstället blev det lite halkigare och mer serpentinliknande vägar med branter på sidan av vägen.

Tina innan lunch

 

Tina började vara rejält trött och vid lunchen kom vi överens om att hon skulle åka bil resterande del av dagen, då hon inte njöt av bergsvägarna och var för trött för att köra säkert. Lunchen intogs på ett väldigt vackert ställe, vid ett vattenfall, långt över plattlandet nedanför.

Fardown

Efter lunchen teamade jag upp med Micke och Patrik, som enligt uppgift är ett par gasglada herrar.. och mycket riktigt blev tempot en hel del högre efter lunchen. 😉

Profile

Det var ruskigt varmt, och jag behövde fickor. Fick tipset av Per att man kunde ta av ärmarna på jackan, vilket var HELT lysande! Fungerar hur bra som helst, och man håller sig ordentligt sval även när det är riktigt hett ute!

Eftermiddagen bestod av slingrande serpentiner i bergsmassivet, som övergick till rakare, snabbare vägar i dalgångarna, för att till sist övergå till supersnabb körning över platt ökenmark.

Scenery SceneryPasserade OTROLIGT vackra landskap på vägen, och lyckan var total!

Dagen avslutades med en snabb, sandig uttorkad flodfåra in mot Nkob tillsammans med Per och Anette. Galet roligt att ligga och gasa på i den lösa sanden!

OIued1 Oued2

 

Efter flodfåran och en kortare sväng på asfalten hamnade vi på ett vandrarhem i Nkob. Bara en dörr i en vägg, men det visade sig vara ett riktigt fint ställe. Inga lås på dörrarna fanns det, utan man lämnade öppet. Teet var gott, liksom ölen och sällskapet.

NkobNkobNkob

 

Middagen bestod av grillad kyckling och pommes och mättade magen även om den inte smakade. Dagens etapp var bara på 19 mil, imorgon skulle det bli 10 mil ytterligare, så det blev en relativt tidig kväll..

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.