Foldable QuadCopter v1

Självklart kan man inte bara sitta stilla och ta det lugnt en fredagskväll som denna. Tina har fullt upp, och hade inga direkta sysslor åt mig, så jag passade på att leka lite med fräsen. Ikväll spottade den ut detta:

För att få lite bättre förståelse för vad det är så kommer en närbild här:

Japp, det är någonting som är fel, men det är bara så oerhört roligt att bygga multirotorer, och G10 med alubommar är en ruskigt trevlig kombination. Den här gången tänker jag bygga en ihopfällbar maskin så att den ska gå att transportera i ryggsäcken. Klart, man vill nog ändå inte hantera den FÖR oömt, men planen är att den ska få följa med på någon skotertur för att filma fina vyer över körningen. Med tanke på resultatet från videofilmningen från min nuvarande quad kommer det att bli lysande! 😉

Införskaffade ett gäng riktigt fina motorer till denna:

Inte för att göra smygreklam här, men http://www.mikrokopter.nu har ruskigt bra prylar och suverän support. När man kommer på klockan 22 en söndagkväll att man behöver ett par motorer, så har man svar en halvtimme senare att de skickas imorgon… Jobba inte ihjäl er grabbar!

Monterat bommar, 245mm långa så att det räcker med en profil om en meter till alla fyra bommarna.

För alla er som inte orkar designa egna prylar tänker jag lägga upp DXF-filerna till alla mina skapelser här, bara jag får tid/ork att fixxa det. Dock stötte jag på ett litet problem med just denna maskinen…

Det går jättefint att ha bommarna ihopfällda om man drar kablaget uppåt som i bilden. Och det går jättefint att ha bommarna utfällda om man har kablaget från den övre bommen nedåt… Men se, om man har dragit kablarna en speciell väg och fäller ut/in bommarna så klämmer man av kablaget på vägen! Lysande, eller inte så värst så.

Ska hitta en lösning på det, troligen blir det ett extra hål i bommen för kabeldragningen, men det gäller att det blir snyggt och smidigt, annars får man kassera hela centrumplattan och konstruera en ny där man tänker lite längre…

De snygga pin-liknande prylarna som ligger på bordet är benen till maskinen. Blev rätt nice till utseendet, och hela rasket känns riktigt stabilt och fint. Tror att denna kommer att flyga bra. Setupen blir T-motors motorer, Hobbyking ESC:ar flashade med SimonK mjukvara, DJI Naza med GPS som styrenhet som styrs via S.bus från min nya Futabaradio. Alltihop drivs som vanligt av ett par 3000mAh 4s accar… Typ samma setup som gamla bettan mao, men paketerat på annat sätt.

Bettal ska få sig en uppfräschning vad gäller kamerastativet oxxo. Märkte på filmen att man ser väldigt mycket ben och motorer när man flyger, vilket inte alltid är kul att ha med på film.. så där ska det hittas en annan lösning för kameramontaget där man slipper en massa skräp i bild.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.