Förberedelser för fyrdagars roadbookrally

Så börjar det dra ihop sig.. Semestern är nästan slut, och sista helgen ska spenderas i de dalska skogarna där årets “Svealand Runt” utspelar sig. Detta blir enda roadbookrallyt för mig i år, då vi prioriterar husbygge istället för nöjen för tillfället.. Med tanke på det har det blivit EXTREMT dåligt om träning inför detta rally, så det blir spännande att se hur det går. Cykeln är iallafall färdig nu, och efter en testrunda i morse på 120km sitter allt fortfarande på plats och fungerar, vilket är lovande!

Photo-2015-08-04-11-57-43_1430

Det blev en blandad kompott med allt från små trånga skogsstigar, till hedvägar och övergiven banvall och en del rena endurobitar med blandat rötter, sten och gegga. Cykeln verkar gå att lita på, värre är det med kroppen som tar slut – men den tenderar att återhämta sig utan yttre påverkan. 😉

Tidigare i veckan kom roadbooken, så det blev att skära och tejpa ihop fem dagars roadbook – sista dagen finns en kort och en lång, och vi får bestämma vilken vi ska köra utifrån hur orken ser ut sista dagen. Vi har ju 75 mil hemresa att göra på Söndag med innan jag börjar jobba på måndag morgon..

Photo-2015-08-02-21-37-13_1422Efter testturen blev det dags att kränga om bakdäck på både min och Shanes hojar – något som normalt är enkelt, men när man kör med skumkorv i däcken är det betydligt bökigare.. men som med allt annat lär man sig av att göra, så det tog inte många minuter innan det satt ett nytt AC10 på båda våra maskiner..

Photo-2015-08-04-16-23-34_1435

Färgen på fälgen sitter fortfarande kvar, blir spännande att se hur länge.. 😉

Nu är så cykeln raceklar..

Photo-2015-08-04-16-23-42_1436

Fixat dit ett par Giant Loop – Mojavi väskor så att jag slipper ha alla verktyg och reservdelar i ryggsäcken. Ska spara kroppen lite tänker jag, och efter dagens tur sitter de fortfarande på plats, och man märker inte att de finns på cykeln medan man kör.. Precis som det ska vara med andra ord!

Photo-2015-08-04-16-23-54_1438

Förstår inte hur han får cykeln att se så ren och ny ut!! Min är dassig, repig och skitig, även efter jag tvättat den.. Hmm!!

Dags att packa prylar, har en hel lista med saker som ska med på torkskåpet i garaget och der är bara att sätta igång. Alla mc-kläder får ligga och torka dock, vill inte packa ner svettiga kläder i väskan..

Photo-2015-08-04-16-23-47_1437Nu har jag fått skarpa order att inte upprepa fjolårets bravad med bruten handled, så här är en förebild – så får vi hoppas att efterbilden ser ungefär likadan ut.. 😉

Photo-2015-08-04-16-23-23_1434

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.