Ny boggiedesign, nya drivhjul och litet setback

Under julhelgen har jag småknåpat på en ny boggiedesign passandes de 125mm stötdämpare jag ordnat till denna. Troligen är de för korta, men det får duga till en första version då de var ruskigt billiga:

boggie_cad

Det blir nya 7″ vändhjul bak, CNC-frästa i aluminium, nya 108mm boggiehjul överallt, CNC-frästa i aluminium. Samtligt passande standardlager för boggiehjul och specialfrästa adaptrar för att passa in dem på de 17mm axlar jag har att tillgå för tillfället.

Innan jul fick jag även de nya 2,52″ drivhjulen till maskinen, men de var en hel del större än originalhjulen vilket betyder att jag måset bygga en ny tunnelfront som ger plats för 38mm kammar och det större vändjulen, plus att jag måste dreva ner maskinen för att få till rätt utväxling på den. Först ska jag dock kolla om jag kan hitta mindre drivhjul. 😉

Det är både för och nackdelar med detta.. Det blir mer jobb, jag måste bygga ett nytt motorfäste och fäste för kedjehus/variator, men å andra sidan får jag det precis som jag vill ha det. Måste fundera lite mer på hur jag ska göra angående detta. Imorgon blir det lite fräsning och testpassning för att se hur saker kommer passa ihop med de nya drivhjulen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.