Lagerbussningar och vändhjulsfärdigställande

Även om det händer en hel del annat just nu, mest förknippat med antingen jobb eller skoterkörning – så hinns det ändå med lite småmek med barnskotern då och då. Sedan sist har jag tänkt ut hur hjulen i boggien ska monteras, fått leverans av en materialkap och fräst lite distanser i aluminium för att kunna montera boggiehjulslagren på de axlar jag använder i boggien.

Fräsen får jobba hårt, här i 12mm alu

Fräsen får jobba hårt, här i 12mm alu

Grundstommen i axlarna i boggien kommer att vara en M12 gängstång, så därför har jag gängat dessa distanser M12 så att de passar.

Photo-2016-02-23-20-52-47_2243

Eftersom att jag inte tänkt hela vägen tidigare fick jag manuellt fräsa upp spåret i bakaxelhållarna till 12mm, men efter det var det bara att kapa upp lite rörstumpar och montera, så såg det plötsligt ut såhär:

Vändhjulskit

Vändhjulskit

Dessa kommer att monteras på boggieskenorna och sitta längst bak i mattan ungefär såhär (men med lite mer spänn på mattan):

Photo-2016-02-24-17-31-48_2274

Dessutom ska jag fräsa ut ett par block för att kunna spänna mattan genom att förflytta dessa hjul framåt och bakåt.. men det börjar ta sig någorlunda. Nästa steg är att blästra och lacka boggieskenorna svarta, för att sedan kunna börja montera boggien kring dem..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.