Ny design, nya leksaker

Nu börjar det vara ett tag sedan det skrevs någonting här, och jag ska ta och samla ihop lite bilder och lägga upp en uppdatering vad gäller husbygget såsmåningom.. Det har varit sommar, och då gör man helst annat än att sitta inne framför datorn, även om sommaren varit både kall och regnig..

Vi har ändå hunnit flyga lite racequad i sommar, och iom det har vi hittat några brister i chassiet, mest att det inte håller när man kraschar ordentligt upprepade gånger. 3mm glasfiber är inte tillräckligt hållbart för den misshandel vi utsätter maskinerna för. 😉 Lösningen var att kika på 4mm kolfiber istället, men eftersom att kolfiber är bra mycket dyrare så ville vi inte fräsa en hel platta i form av det tidigare chassiet, utan vi tog fram en lösning med utbytbara armar.

Löstagbara, utbytbara armar

Eftersom att man får räkna med att en maskin går sönder varje gång man flyger, så behöver man enligt en polare minst 4st.. men vi börjar med två.. Som synes blir det en grön och en rosa:

Jag hade hunnit beställa ett SPRacing F3-kort från banggood innan jag hittade Omnibus F4 med inbyggd OSD, PDB, strömmätning och en massa lull-lull som är trevligt att ha, så jag passade på att sätta nya controllers i båda maskinerna.. dock visade det sig att även detta SPRacing F3-kort var trasigt från fabrik (beställt ett tidigare som inte heller fungerade) så nu överger vi de korten helt.

Fasning för skruv

Det blev riktigt smutt att fasa ner skruvarna som håller armarna i fiberplattan. Dessutom minskar man risken för att någon ledande yta ska komma åt skruven och kortsluta maskinen, både form och funktion alltså.

Minimal stack

Detta är allt som behövs i stacken nu. Längst ner ett RacerStar 4x30A ESC, och ovanpå det en Omnibus F4 flight controller, och längst upp en platta för mottagare..

Hela stacken på plats

Resultatet är två mycket välflygande maskiner, men iom att jag fick en trasig FC så flyger den rosa fortfarande med en gammal Naze32 controller. OSD:n på den nya F4:an är en riktigt trevlig feature, och den gröna är numera favoriten som flyger oftast..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.