Skidtävling och helgmys

Efter fredagens äventyr i vildmarken blev det en väldigt lugn hemmahelg, och det passade bra eftersom att Vickis och Christoffer kom på besök från södern. Vi, och särskilt Tina, hade storslagna planer för helgen, men mellan min utmattning och Tinas och barnens förkylningar så blev det att ta det väldigt lugnt.

Lördagen började med en lugn frukost innan det var dags för skidtävling i byn. Vi bor ju i världens bästa by, där det hela tiden anordnas roliga event och aktiviteter, och skidtävlingen är en klockren sådan.

Tävlingen började med barnens race, ett varv runt det 1,2km långa spåret. Tilda ställde upp för familjen, Ture hejjade vildsint på tillsammans med oss andra.

Tilda laddade järnet på startlinjen och…

… blåste iväg som en raket … (notera den glada minen)

Medan Tilda kämpade i spåret passade Ture på att organisera lite herren på täppan, och rumpåkning nedför snöhögen.

Här fick Vickis nöjet att åka med, men alla fick prova! Så, efter vad som kändes som ett kort ögonblick, kom barnen i mål en efter en.

Här blev Tilda för exhalterad av familjen, så hon klev ur spår och mötte upp med oss istället för att skynda till målgången. Det gick ändå tillräckligt bra för att hon skulle vinna och få medalj!

(I dessa rejs är ju som bekant alla deltagare vinnare!)

Dagen fortlöpte i lugnt tempo utan några vidare utsvävningar, med god mat, gott sällskap och diverse trevligheter.

Söndagen började med vackert väder, ett par minusgrader och för ovanlighetens skull valde solen att titta fram. Vi passade på att förflytta oss till en mer passande miljö.

Barnen fick hjälp att bygga en stor snö-igloo mitt på gården, jag lagade Oskar/Tinas skoter, och vi tände en eld och myste och grillade korv och mackor till lunch.

Tyvärr var Tinas skoter trasig större delen av helgen, så vi hann inte iväg på någon längre utflykt, men Christoffer fick iallafall blodad tand när han provade boondockern en sväng.

Jag tror att det är nära nu, att Vickis och Christoffer köper hus i Örviken och skaffar en eller ett par maskiner att nöjesåka med själva! Det vore asgrymt, och vi håller tummarna allihopa! 😉

Det har varit en grymt härlig helg med fantastiskt mycket mys och kul. Det tackar vi alla inblandade för!

4 svar på ”Skidtävling och helgmys

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.