Stoorn v2.0: Mer cad

Jobbet med att designa den nya skrivaren fortskrider. Eftersom att denna skrivare förhoppningsvis kommer att leva och utvecklas under en längre tid så lägger jag en del tid på att få den så bra som jag bara kan.

Fokus ligger på att bygga en stabil konstruktion som går att bygga vidare på framöver. Utöver det vill jag ha en maskin som är enkel att jobba med där kabeldragning och mekaniska lösningar är så lite ivägen som det bara är möjligt.

X- och Y-motorn har jag valt att placera lite bökigt till i bakkant på maskinen. Detta innebär att jag får en krångligare remdragning men kabeldragningen till motorerna blir enklare samtidigt som jag slipper ha motorerna i framkant av maskinen.

Vissa designelement, som de överliggande profilerna, är mest till för utseendet – även om de gör sitt för att stabilisera konstruktionen.

Jag hade en tanke på att montera skrivytan fast i botten på maskinen och låta hela X/Y delen löpa efter Z-axeln (upp och ner) för att få optimal placering av Z-motorerna men efter lite grubblande kom jag fram till att det skulle ge onödigt mycket mekaniska svagheter för att bygga en kul design. Det får bli en konventionell CoreXY-skrivare av detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.