Full fräs

Så ikväll fick jag äntligen igång fräsen igen efter diverse ombyggnationer. Och det var på tiden, för jag har några projekt som behövde fräsas, bland annat då mina brackets till skotern. Så det blev att ladda i lite aluminium och sätta igång.

Eftersom att jag inte hade tillräckligt tjockt material fick jag göra den inverterad, med 6mm alu här och 1,5mm bortfräst där det ska vara som tjockast (längst ner). Har provpassat biten på maskinen och det passar som en smäck!

Här är samtliga bitar utfrästa, vinklarna längst upp lägger man ovanpå urfräsningen på bracketarna så då blir det totalt lite över 10mm aluminium där… 😉

Ungefär såhär.

Eftersom att boggien på skotern är svart, och tunneln är svart, så kan jag ju inte ha silverfärgade brackets! Testar lite motorfärg och ser om det håller, annars får man lacka om med nåt annat… Vore ruskigt coolt att testa eloxera, men jag har inte tid just nu…

Syns ju inte så mycket på bilden men här har bracketsen iallafall fått sig ett lager svart färg. Nu är de redo för montering, men det får bli efter morgondagens tur…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.