Drivaxelfäste v2 och rengöring av gamla delar

Då jag inte kom längre med pressbocken bestämde jag mig för att handbocka plåten. Det är 1mm rostfritt, hur svårt kan det vara?

Sidorna gick skapligt bra att böja med slägga och mothåll, lite för stora radier för att jag ska vara nöjd, men det får duga..

Fick tänka till lite för att komma åt att bocka 45-graders böjarna på burken, men det gick det med..

.. men resultatet blev inte jättebra. Svetsade ihop lådan och tog en paus, för att fundera lite mer kring detta med att bocka plåt..

Eftersom att jag inte var nöjd så började jag om från början, ritade på plåten, skar ut en ny med plasman, borrade och putsade.. och sen tog jag vinkelslipen med en kapskiva och kapade halva plåtens tjocklek där jag skulle bocka..

Nu blev radierna mycket bättre, och alla bockar blev raka och precis där de skulle vara.

Det gick lättare att svetsa när gapen inte var gigantiska..

Lådan v2 blev klart bättre än första versionen. Så nu när drivaxelfästet var klart så var det dags att börja kika på de befintliga delarna från donatormaskinen, först att monteras är kedjehuset med sekundärvariatorn, men eftersom att allt var i ruskigt kladdigt skick började vi med lite puts och rengöring..

Ture tvättar motor

Efter lite puts hade vi delar som vi kan använda för att måtta ut var och hur allt ska sitta..

.. men nu stötte vi på ett problem i att kedjehuset är för kort för den lådan vi byggt, så att sekundärvariatorn tar i lådan när man monterar kedjehuset på drivaxeln.. Detta är en effekt av att vi monterat en matta med högre kammar än original.. men efter lite mätning och diskussioner kom vi fram till att det kommer att rymmas om vi gör ett urtag i burken, så så fick det bli:

Nästa steg blir att göra ett fäste för lagerhusen till drivaxeln, tillverka ett fäste för kedjehuset och montera rubbet i hållaren vi byggt. Sedan ska tunnel och boggie monteras och ett motorfäste påbörjas.. fortsättning följer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.