Dropbrackets Lynx Boondocker 2012

För att kunna passa in en större matta än de 44mm kammar som är original på Lynx Boondocker från 2012 behöver man sänka boggien en aning. Med dessa drop-brackets och enligt denna instruktion kan man rymma en 59mm matta. Egenskaperna i djup snö och branta lutningar blir otroligt mycket bättre!

Ritningen laddar du ner här, i dxf och STL format:

Lynx Boondocker 2012 – Drop Bracket v2.0

Drop bracket for Lynx Boondocker 2012, needed to fit a track with larger than 44mm lugs.

Jag har fräst dessa brackets ur 6mm aluminium 1050HA, vilket håller väldigt bra. Har kört med dessa i snart två säsonger, och misshandlat dem efter bästa förmåga, utan att de visat någon tendens till att böjas eller spricka. Materialtjockleken går att välja fritt, det som är viktigt är att de blåmarkerade fälten

drop_bracket

är 2mm nedsänkta, så i mitt exempel är de grå fälten 6mm tjocka och de blå 4mm. Fräs en rättvänd och en inverterad, och montera såhär:

20130202-215812.jpg

Hålbilden kan avvika någon tiondel, men det löses enkelt medelst fil.

Utan att byta matta ger sänkningen av boggien bättre attackvinkel och bättre lössnöegenskaper. Med enbart denna modifikation ska en 51mm matta gå bra att montera, men för att rymma 59mm kammar måste även främre infästningen av boggien sänkas. Detta är de tre skruvarna som syns precis under CE-märkningen på tunneln. När man plockar loss boggien och tar bort mattan finns borranvisningar för ett lägre monteringsläge på insidan av tunneln. Borra och flytta ner infästningen så fungerar det perfekt!

Följande inlägg visar hur jag byggde om maskinen från original 44mm skitmatta till 59mm pudermatta:

Inlägg ett, Inlägg två, Inlägg tre

Lycka till, och kommentera gärna denna sida om du använt bracketsen eller har frågor kring uppgraderingen.

5 thoughts on “Dropbrackets Lynx Boondocker 2012

 1. Hej

  Kul och läsa om dina projekt
  Kan du tipsa om hemsidor som säljer kit för att montera 57/59mm matta till boondocker 3700 2012

  /Olof

 2. Bra sida. Vet du om man kan göra dropbrackets och flytta ner bogien lite mer än du gjort och på så sätt få plats med 64 matta? Eller blir det för mycket?

  • Hej Martin,

   tyvärr tror jag att det blir för tight fram vid vändhjulet med 64mm kammar, med 59mm blir det alldeles tillräckligt trångt att få allt på plats.

   // Marcus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.