Ny multirotor

Då det varit rätt hektiskt på jobbet och hemma på sistone har det inte blivit så många statusuppdateringar här som det kanske borde vara, men nu är det snart skotersäsong igen så då kommer vi väl igång kan tänkas.

Efter att jag sålt alla mina flygande leksaker har jag varit lite sugen på att bygga mig en ny maskin. Började så smått i våras med att rita upp och fräsa ut lite delar, men sen har det bara blivit liggandes då jag inte haft tid och ork att ta tag i det. Men nu har jag haft några kvällar där jag kunnat bygga vidare, och nu är min nya maskin snart klar för testflygning.

Som synes blev det en Y-6:a denna gång, vilket innebär att man har tre armar, monterade i ett Y, med två motorer på varje arm. Motorerna kommer från Tiger Motors och är ruskigt bra ryt i. Fartreglage är omlödda och omprogrammerade kinareglage som fungerar riktigt bra och med 11″ propellrar och 4 cellers lipobatterier kommer denna orka lyfta en hel del hoppas jag.

Samtliga delar till chassiet är frästa och utskrivna på fräsen och 3D skrivaren, förutom skruvar och muttrar då..

Hjärnan i maskinen är ett APM 2.5, eller en kinakopia därav. Har aldrig fått denna kontroller att fungera som jag vill tidigare, men nu ska det finnas en bättre programvara enligt uppgift så vi gör ett test. Har även GPS och telemetridownlink till detta kort som ska testas vid tillfälle.

Maskinen är precis lagomt stor att arbeta med och att transportera.

GPS:en är monterad i “fri luft” utanför chassiet. Kan hända att den ligger för nära fartreglagen, men det får bli en liten modifikation i sådana fall.

Denna maskin ska kompletteras med en Brushless Gimbal som jag har på ritbordet, för att kunna flyga med en Canon EOS550d eller liknande kamera. Självklart blir det även en GoPro-gimbal. Upphängningen kommer byggas vibrationsdämpad, men detta blir ett senare kapitel. Först ska maskinen få bevisa att den kan flyga.

Två till priset av en… kolfiberbommarna, även de från kina, ser riktigt bra ut och är styva så det räcker och blir över!

Är lite lur på att det kommer att bli varmt i centrumplattan med 6st fartreglage ihopsmetade på så liten yta, och utan egentlig luftcirkulation. Det är bara att testa och se om det fungerar, eller om man får designa om centrumplattan. Snyggt är det iallafall, och lätt, och starkt.

Återkommer med mer bilder när jag byggt vidare på denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.