Y6 med Naza v2

Eftersom att kontrollerkortet jag tänkte använda på Y6:an visade sig ha en trasig accelerometer, och kineserna jag köpt det från inte är direkt service-minded så behövde jag en ny kontroller till denna maskin. När jag så äntligen fick en enhet i retur istället för den trasiga Naza jag skickade på service i våras, och det visade sig att jag fick en helt ny Naza v2 med GPS eftersom att det dragit ut så på tiden (no-shit?!?) så fick det bli en Naza i den istället.
Att byta från ArduPilot till Naza innebär att man får ändra rotationsriktning på 4 av 6 motorer och att kabelanslutningarna sitter på motsatt sida.. det blir lite lödning, men klart hanterbart.

20131214-171104.jpg

20131214-172041.jpg

20131214-172124.jpg

Efter att ha mekat runt lite och försökt skriva ut landningsställ men gett upp så testflög jag den som den var utan landningsställ:

 

Testade även att slänga på en GoPro kamera helt utan stabilisering på maskinen, bara för att testa hur länge den flyger med en GoPro. Varning, denna film består av en kvart ingenting!

Fick även en liten bonusmaskin eftersom att det tagit pinsamt lång tid att få min Naza tillbaka:

En liten hubsan med inbyggd kamera. Rolig leksak som vi tackar varmt för. 😉

Nu återstår det bara att bygga lite kameragimbals och landningsställ till Y6:an, men först ska det byggas en ny bättre 3D skrivare!

2 svar på ”Y6 med Naza v2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.