Kossel: Pyssel

Så idag kom äntligen linjärlagren, ungefär tre månader tidigare än förväntat, så det var ju rätt positivt! Dagens bygge började på CNC-fräsen, där jag tillverkade en liten jigg för att kunna limma samtliga länkarmar exakt 240mm långa..

När jag ändå hade blandat för mycket epoxy passade jag även på att limma ändlägesbrytarna på deras hållare då mina brytare inte passde med hålbilden i fästet. Medan epoxyn härdade var det så äntligen dags att montera Z-axeln på skrivaren.

Efter detta monteras allting som ska på aluminiumprofilerna innan topplocket monteras, notera hållaren för extrudern på bortre profilen samt linjärlagren.

När epoxyn hade härdat monterade jag ihop centrumplattan med stötstängerna

När så plattan monterats på linjärlagren, ändlägesbrytarna skruvats fast, toppen monterats, remmarna dragits rätt och sträckts.. ja då börjar man ana hur maskinen kommer att se ut när den är färdig.

Tyvärr har det uppstått lite problem med de delar jag fått levererade. Hot-enden vägrar kineserna att byta ut även fast de erkänner att de gjort fel med min order, så den måste jag bygga om. I övrigt börjar det vara dags att montera elektronik och dylikt. Det jag fortfarande väntar på är kullager till extrudern, ett nätagg som kan leverera 20A i 12V och ett par fläktar. Fläktar och nätagg har jag att använda provisoriskt, så det är egentligen lagren som behövs för att kunna bygga maskinen klar. Återkommer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.