KTM 530 Rally: Tänk om, tänk rätt…

Lade ut en krok på http://forum.soe.se om tips angående tornbygget och fick lite feedback angående höga rallytorn som fick mig att tänka om lite. Så idag när jag kom hem från jobbet och insåg att jag “hade inget att göra” så gick jag ut med jiggen i garaget igen.

Ny placering

Ny placering 2Nu går den fritt styret UNDER styret, något jag inte kunnat testa tidigare med jiggen då framskärmen varit ivägen. Inga problem att se RB-hållaren varken från sittande eller stående, och bygger jag såhär blir det dels mindre att fräsa, och sen är risken att knockas av tornet i ett gupp betydligt mindre än när man har det mer i ansiktet. Dessutom kan jag göra en slimmare kåpa och slipper ha en massa dött utrymme i tornet. SUPER!

Tvärcaddade upp ett utkast och fräste ut en prototyp i depron, man ser att det blir väldigt mycket mindre material på detta sättet än tidigare..

Old and newNya fräsdata för depron: Hela vägen genom, 22krpm och 2000mm/min matning. Gick på under 2 minuter att fräsa ut en sida. 😉

Prototyp 3 monteradTestmontering ser väldigt bra ut. Notera att även stortanken sitter på plats nu. Tänkte bygga runt denna, men även göra sidopaneler som passar mot lilla tanken. Måste designa lite snygga dekaler som passar stora tanken, för den var inte snygg…

Med skärmMed framskärmen på plats ser det ut såhär.

Nu ska det dras om en hel del el för att slimma ner hela installationen en bit och jag ska försöka mig på att fräsa ut en ny klump till styret där alla reglage till fjärrkontroller, helljus, blinkers och tuta ska sitta. Väntar fortfarande på lite prylar från ebay för att kunna färdigställa bygget, bland annat nybeställda strålkastare som kommer kompletteras med LED-extraljus. Men det börjar ta sig så smått. Största jobbet kommer nog att bli att fixxa med kåpan till hojjen dock, men det ska bli spännande att testa!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.