Klibbsnö deluxe

I helgen blev det en aktiv utehelg. Det började med skidåkning i Klutmark med barnen i lördags. Det blev en höjdardag med nöjda barn och föräldrar.

Tilda Ture

Tilda åker nästan helt själv och bromsar och svänger utan hinder. Ture åker rakt fram, rätt ner, så honom från man bromsa. 😉

Söndagen blev skoterdag och tillsammans med Shane och Patrik åkte jag till Glommersträsk för att smiska lite pudersnö. Det började dråpligt en meter från skoterleden då vänster skida plötsligt försvann och maskinen åkte rätt ner i detta:
BlöttEn otrevlig överraskning då ett vattenfyllt dike låg dolt under klibbsnön. Efter en stunds slit med hjälp av några ungdomar från trakten fick vi upp maskinen på leden igen dock.

Smutsig skoter Vattenhålet

Vi blåste vidare mot Stora Sandberget, men missade en avfart och hamnade i en av skoterklubbens stugor, där vi åt lunch och snackade skit ett tag. Det var rejält tungåkt i klibbsnön, och avsaknaden av kyla (+2 grader) gjorde att man svettades som en gris. Efter att åkt ett par kilometer tillbaka hittade vi rätt, och började vår bergsbestigning, men det tog inte lång stund innan alla tre satt fast..

Fast

 

Dimman lade sig tät över berget och efter ett par fastkörningar till var vi dyngslut och begav oss mot plattlandet för lite burkning..

Seger

 

Blev lite köra genom tät skog för att ta oss tillbaka..

Shane i skogen

 

En tung och blöt dag, men riktigt roligt var det.. Det bästa är att ryggen höll trots alla fastkörningar, klart över förväntan! Nu hoppas vi på kallgrader och nysnö till nästa resa!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.