Skotertur med mycket puder

Efter skoterturen igår med Johan där jag hela tiden kände av underarmarna tänkte jag att, nä nu får jag vila en dag eller två så att kroppen får återhämta sig lite. Det börjar ömma och smärta lite överallt nu efter konstant skoterkörande – inte för att jag klagar, absolut inte, men det är väl ändå bra att vila lite innan saker börjar gå sönder invärtes.

Men igår kväll, mitt i strömavbrottet, medan vi satt hemma hos mor på gomiddag fick jag ett SMS från Jocke. Han undrade om jag ville åka idag, och i ärlighetens namn så ville jag ju det. Idag var det min tur att puttra över bron, och efter att vi irrat runt lite i skog och mark befann vi oss så vid rävastugan vid gokartbanan. Riktigt trevligt före med mängder med puder och massa orörda områden att köra på.

Vi lekte lite i rävabacken och pep sedan vidare västerut in mot stan. Vi åkte lite oplogade grusvägar, ganska mycket skog, och hittade en underbar myr där ingen satt sin fot sedan snön kom i år. Burkade runt som galningar och det GICK inte att få bort flinet från käften! Upptäckte att om jag bryter lite för mycket åt vänster  och gasar lagomt så får jag snö på variatorremmen och tappar allt driv. Så det fick bli mycket högersvängar istället…

Pudersnö hade vi så att det räckte, men det kunde få vara lite bättre bär under. Man får ta det väldigt lugnt i skogen för rätt som det är smäller det till och man står på en stubbe eller sten som sticker rätt upp.

Det blev en liten kollision idag när jag klantade till det vilket resulterade i små plåt- och plastskador, men inget som hindrade fortsatt framfart. Jocke plockade även en storsten rätt på och fick tvärstopp, men utöver det slapp vi missöden idag.

Eftersom att vi båda har fruntimmer som ville in på stan idag, så fick vi vända hemåt medan det fortfarande var ljust. Jag kom hem precis som det blev mörkt, så det var nog rätt bra timing ändå.

Väl hemma träffade jag Patrik, som skruvat skoter hela dagen, och han var redigt nöjd över att den äntligen är färdig, och nästa tur planeras till Lördag – imorgon är det vilodag. Helt slutkörd berättade jag för honom att nu skulle jag bara mysa med barnen och må gott resten av kvällen, men jag hann inte sätta foten innanför dörren innan jag kom ihåg att jag lovat att skotta taken idag. Det blev att vända på klacken direkt och skotta av taken, nåt som är lättare sagt än gjort då snön på altantaket är hårdpackad efter diverse skred från hustaket.

När man äntligen fick sig innanför dörren var det väldigt gott med en varmdusch. Har bara druckit en kopp kaffe med en macka till frukost, så korv med makaroner vid 17-snåret var GOTT, och nu återstår myset med barnen när man skrivit detta färdigt.. alltså NU.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.