Elektronikbox, styrklump och indikatorbox

Nu händer det saker. Imorse när jag hämtade in mina inplastade elektronikboxar från garaget så såg det riktigt bra ut!

IMG_0565

Testade funktionen och förutom att ena boxen inte verkar ha någon jordutgång – vilket inte är några problem alls – så fungerar de som de ska. Klockrent!

Eftersom att det blir en hel del trassligheter med indikatorlamporna där jag har dem idag, så tänker jag flytta indikatorlampor och strömbrytare för roadbookbelysning och extern strömmatning till ett bättre ställe. För att det ska fungera behöver jag en pryl att montera dem i, så det blev till att skriva ut och fräsa en dylik.

IMG_0566

Nu inhyser den indikatorlampor för helljus, blinkers och fel, men felindikatorn kommer ju som sagt inte att fungera med version 1 av boxen. Lär uppgradera den senare dock, så jag förbereder för det. I de två gapande hålen nertill kommer två brytare att sitta och hela prylen ska monteras fast bredvid roadbooken.

Medan delarna till dessa skrivs ut färdigt passade jag på att göra ett ordentligt elschema över hur det kommer att se ut på hojen.

ctr_elschema

Bra att ha för att förbereda matningsledningar och jordpunkter på chassiet. Nu kommer jag riva bort allt som inte har med CDI-boxen att göra och dra om ny el. Detta då originalkablaget lämnar en hel del att önska, nu får det bli ordentligt gjort!

Utöver det har jag caddat version tre, eller vad det blir, av styrklumpen klar.

ctr_btm ctr_top

Inte världens bästa bilder, men det kommer mera när den är utskriven och klar. Förhoppningsvis blir det betydligt mindre kabeltrassel med denna, då allt som sitter på den ska matas med tre 5mm kablar och enbart anslutas till ICO och elelktronikboxen.

Uppdateringar kommer vad det lider, men nästa projekt blir att laga framvagnen på Polarisen som jag lyckades köra sönder i påskhelgen. Det blir EN skoterresa till i år, och då måste maskinen fungera. Efter det blir det full fart med motorcyklarna, för nu börjar det vara barmark som tittar fram lite här och där!

2 svar på ”Elektronikbox, styrklump och indikatorbox

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.