Styrklump och rensning av elsystem

Nu har jag skrivit ut tre stycken styrreglageklumpar, men eftersom att jag fortfarande inte fått strömbrytarna jag beställt så blir det inte montering ännu.

IMG_0568 IMG_0571

Eftersom att det är så lite jobb med att tillverka dessa när man väl designat dem så gör jag 4-5 stycken.. dels att ha som reserv, och sen ville en polare ha en uppsättning så det blir nog bra. 😉

Idag har jag fräst ut det sista till Tinas hoj, men eftersom att det blev så snyggt när jag eloxerade hennes torn svart, så gör jag nya plåtar till min cykel med. Mina är dessutom helt sönderborrade efter alla försök att få till en setup som passar:

IMG_0573

Gjorde en vanlig hittepå-bocknings-anordning med skruvstädet och bockade till alla plåtarna som de ska vara. Sen var det dags för eloxering. Jag skriver en separat sida om hur man eloxerar, har fått lite frågor på det.

IMG_0575

Under tiden prylarna låg och bubblade passade jag på att riva ner det som var kvar av min cykel. Såhär såg “ormboet” ut som jag vill bli av med:

IMG_0577

Är inte helt förtjust i att ha så mycket kabeltrassel i en cykel som bara ska fungera, så jag tog återigen fram avbitaren och klippte av hela skiten.

IMG_0580

Testmonterade elektronikboxen i tornet, och där passar den bra, så det blev permanent montering där. Kollade upp kabeldragningen lite och fördrog utgående kablage.

IMG_0581

Blir lite renare sådär. Jag ska dra det ordentligt när plåtarna eloxerat klart, så att jag kan dra plusledarna tillsammans med jordledarna från styrboxen. Eftersom att jag har två snabbkoppel på boxen så kan jag ju dra allting färdigt nu innan jag fått reglageklumpen klar, smidigt!

Medan infärgningen av aluplattorna pågick passade jag på att modifiera en LED-ficklampa så att den går att montera som extraljus. Borra och gänga M6 hål..

IMG_0582

Jag sliter ut hela innandömet i LED-lamporna eftersom att de är 5-läges lampor där man med strömbrytaren styr mellan svag, medel, stark, blink och SOS. Riktigt störande att få in SOS blinkningar i extraljuset när man kör snabbt efter en mörk grusväg! Så istället sätter jag en enkel effektresistor i serie med  lampan. Får inte ut varje möjligt lumen ur lampan på det sättet, men det finns ingenting som kan krångla, och enda läget som finns efteråt är full effekt – vilket är det man är ute efter.

Eloxeringen idag blev riktigt bra. Bitarna som gjordes är plåten för tändningsnyckeln, som nu enbart inhyser tändningsnyckel då indikatordioder och brytare är utflyttade till en egen panel..

IMG_0583

.. och plåten som ska inhysa alla tripmätare och GPS:en..

IMG_0587 IMG_0588

Nu är det bara en sak kvar att tillverka, och det blir pricken över I:et när resten är färdigmonterat – en ny kåpa! Ja, om jag inte ska göra låg skärm till cykeln med, har inte riktigt bestämt mig angående det ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.