Z-del och Y-gantry

Självklart är det en ny 3D-skrivare på gång. 😉

Är lite smått less på alla kalibreringar på kosseln, då alla axlar beror på varandra så måste man justera alla axlar varje gång man behöver justera en.. och då påverkar det vinkelrätheten och man får konvex eller konkav skrivyta, som måste justeras.. 😉
Kosseln skriver jättefint, men nu är jag sugen på en lite enklare maskin.. fast ärligt så är jag mest sugen på att konstruera och bygga en egen 3D skrivare, det är inte behovet som styr.

Har caddat Z-plattan i stort sett klar. Vissa justeringar kommer det säkert att bli:

z-sled_rr3d

De färgade bitarna är 6mm CNC-fräst aluminium, som troligtvis kommer eloxeras svart. Det blå är en normal heat-bed på 214x214mm, vilket kommer bli den totala skrivytan för maskinen. Betydligt större än den jag har nu med andra ord. Enkelt att justera ska det vara, och riktiga linjärlager på alla axlar. Z får en trapetsskruv med mässinggänga, resterande axlar blir remdrift.

Det kommer bli en bowdenlösning på denna, troligtvis med helt egenkostruerat huvud med två eller fyra munstycken. (Troligen ett till att börja med).

Just nu laborerar jag med en CoreXY lösning för horisontalförflyttningen, och Y-gantryt blir något i stil med detta:

y_gantry_rr3d

Återigen eloxerade 6mm aluplattor CNC-frästa och borrade, riktiga linjärlager, 3D-printade remhjul och i övrigt ingen magi.

Fortsättning följer..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.