Drivhjulsmodifikation

Eftersom att drivhjulen på ET:n har en skum delning på 3,29″ och mattan jag köpt har den vanligare 2,52″ delningen så måste någonting göras. Jag köpte en uppsättning begagnade 2,52″ drivhjul som visade sig vara alldeles för stora, typ 150% av originalen, vilket inte ryms – och även om jag bygger om tunneln för att passa drivhjulen så kommer utväxlingen att bli helt fel, och jag gissar att det blir svårt att hitta drevsatser till en gammal ET.. så vad göra?

Jag började med att testa 3D-printade drivhjul.. räknade ut att ett 7 tänders drivhjul skulle passa bra (de jag köpte var 10 tänder) och caddade upp hjulet.. det visade sig att ett drivhjul tar ungefär 36 timmar att skriva ut, och eldar plast för 200kr.. så det kändes lite väl överdrivet för ett test som ändå troligen inte skulle fungera.. Men efter att ha kontrollmätt och räknat lite insåg jag att diametern på mitt uppcaddade hjul och originalhjulet bara skiljde marginellt. Då hade jag en grund att utgå ifrån..

IMG_2018

Började med att kapa bort alla tänder utom en.. dammade nåt kopiöst. Sedan använde jag den utprintade plattan till att markera delningen och borrade hål för M6..

IMG_2020

Sedan fick 3D-skrivaren jobba lite..

IMG_2022

Nu hoppas jag att dessa solida plastdistanser håller för belastningen..

IMG_2023

IMG_2024

Annars får vi testa att skriva ut i ett annat material.

IMG_2027

Nu har vi ett 7-tänders drivhjul med 2,52″ delning som passar perfekt till mattan och som en bonus passar det även perfekt på drivaxeln.. Nu ska jag bara bygga om det andra drivhjulet och sedan börjar monteringen.. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.