Eftermiddagsskotertur i finvädret

Det har varit en slitig jobbvecka, så idag när vädret var underbart, checkade jag ut lite tidigare för att hinna njuta lite. Kom överens om att ta en skotertur med Shane, men han hade lite ärenden att uföra först så jag passade på att montera Tinas julklapp på hennes skoter.

Demontering av skoter

Demontering av skoter

Först måste alla kåpor av, och sedan måste startnyckeln och instrumentdisplayen loss från huven. Det tog en stund att klura ut hur man lossar displayen, men det är bara att trycka ut den bakifrån (Polaris RMK 2014) vilket tarvar lite våld. När allt var lossat var det bara att borra ett par hål och återmontera allt i den uppvärmda väska som skulle monteras..

Väska monterad och klar

Väska monterad och klar

Tanken är att värme från motor/avgas ska stiga upp genom hålet där displayen tidigare satt och ventileras ut genom väskans meshtyg. På så vis kan man hålla handskar och gogglar som förvaras i väskan varma och torra – vi får se hur det fungerar.

Efter detta drog jag och Shane iväg på en liten tur från gården bara. Vi åkte upp till slalombacken och ner över isen på baksidan av örvikenberget, vidare över en smal landtunga och vidare ut på fjärden på andra sidan. Det var 30-40cm lössnö på isen och solen sken, helt underbart!

20170303_154604

Vi lekte mest bara runt i pudret och njöt. Jag lyckades köra fast när skotern sladdade omkull på en pudertäckt blankisfläck, och när jag rest upp den igen fick jag inget fäste alls.. Så det var en bra tur. 😉

20170303_152259

Det har blivit alldeles för få sköna skoterbilder i vinter, förhoppningsvis kan vi åtgärda det nu under sportlovsveckan, nu när vi äntligen verkar ha fått lite snö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.