Avlopp och vatten i badrummet

Vi har jobbat flitigt på insidan av huset under våren, men innan det läggs ut bilder ska det visst vara helt färdigt så.. fortsätter dokumentera det som inte är klart då. – Vi har iallafall flyttat in i vårt nya sovrum nu, och garderoben är klar, så nu arbetas det mest på att färdigställa barnens rum innan det sista görs på vårat så..

För att komma vidare så behövde vattenrören och avloppsledningarna dras på plats i badrummet, så att vi kan bygga väggar och tätskikt runt dem.

Vi har märkt ut var allting ska stå i badrummet, och var hålen för avloppen bör finnas, så jag ordnade en hålsåg och började borra.. självklart med god marginal till golvvärmeslangarna..

Tyvärr glömde jag ju totalt bort att kolla var reglarna i golvet ligger, och första hålet hamnade rätt i en regel.. Nybörjarmisstag. Arbetade undan regeln och förstärkte upp golvet underifrån, och fortsatte med att flytta hålen för att undvika reglarna för resten av genomföringarna.

Nästa steg var att införskaffa diverse plastdetaljer..

.. och att dra och koppla ihop allting..

Tyvärr var jag väldigt dålig på att fota arbetet i källaren, men här är allt kopplat och draget. Dock har jag kvar en del genomföringar och rörtrolleri innan avloppet är anslutet till utgående avloppsledning, så fler bilder på avloppsstammar kommer säkerligen.

När så avloppet var klart så var det bara lite vattenrör kvar innan väggarna kunde slutföras..

Här kommer matningsledningarna till handfat, toalett och badkar..

.. och här är slangarna som ska gå till duschblandaren.

Snabbt och enkelt, i med lite isolering i väggarna för ljuddämpningens skull och på med OSB på innerväggarna:

.. sedan ska gips och våtrumsskivor monteras, men det har inte hunnits med riktigt än..

Fortsättning följer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.