Racingdrone version 2

Nu har äntligen solen börjat titta fram på allvar och värmen kommer.. Eftersom att hela förra sommaren spenderades i bygget hade vi lovat oss själva att njuta mer av denna sommar, så vad passar då bättre än att ta fram lite nygamla leksaker?

Quadden har fått sig en liten ansiktslyftning: Rosa motorer och rosa spacers. Vid första testflygningarna på 4s batterier visade det sig att speciallösningen jag byggt för att ta ner batterispänningen till 5V för att mata dioder och styrkort inte orkade med en så hög spänningsskillnad, så det blev att montera en riktig PDB på maskinen.. men sen flög den riktigt fint!

Vi har börjat köra lite FPV på brorsans ängar, och även om ängarna är relativt stora känns det trångt med dessa maskiner..

Det går inte riktigt att beskriva hur snabba de är, man måste se det för att förstå det.. Efter lite strul från början har vi nu börjat flyga ordentligt, och maskinerna – även om de håller förvånansvärt bra – tarvar i regel reparationer efter varje flygtur..

Byte av fartreglage..

Senaste flygningen slutade i botten på varsitt vattenfyllt dike efter misslyckade powerloops för både mig och brorsan.. Helt otroligt att maskinen efter att ha studsat på gräset i full fart och lämnat accen efter sig hamnar i den 10cm breda vattenfåran i botten på ett dike, och att brorsans sedan efter att ha klippt topparna på de högsta träden i grannskapet även den prickar den där lilla strimman vatten i botten på ett annat dike.. nåväl..

Quad på tork

Det kommer lite filmer såsmåningom, först ska vi lära oss flyga ordentligt bara.. men detta var precis hur kul som helst!

Uppgarderat med batteriskydd..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.