Fjällförberedelser

Så var det då äntligen dags. Imorgon får vi stugan i Sädva, så vi åker upp för en långhelg av mys och uteaktiviteter. Självklart tar vi skotrarna med oss och räknar med att få fiska lite på fjällsjöarna och ha det allmänt bra.
För att det ska gå så smidigt som möjligt har jag självfallet fått bygga lite skoter idag. Började med ett projekt som jag drog igång för länge sedan, ett GPS fäste till min Montana.

20130307-214259.jpg

Själva GPS-fästet är en egen design som jag skrivit ut på 3D skrivaren. Tyvärr är det vitt, men jag hinner inte skriva ut ett svart innan helgen. Jag har lött och dragit elmatning från 12v uttaget på skotern, så när man klickar fast GPS:en så laddas den från skoterns batteri. Fungerar hur bra som helst.
Hållaren till fästet är en bit 4mm makrolon. Håller för vad som helst och är transparent så det ser snyggt ut. Tyvärr är fräsen i småbitar, så jag fick nöja mig med en bit kartong och sticksåg för att bygga ihop det. Jag får göra en version 2 som är bättre när jag har mer tid och tillgång till fräs.

Eftersom att det blir familjeåka med skotrarna till helgen så kommer vi att behöva ha med oss en del packning. Då räcker kanske inte den sedvanliga och moderiktiga ryggsäcken, så det fick bli en ful-låda på min tunnel:

20130307-214544.jpg

Lådan är av modell Biltema, rymmer en herrejössans massa liter och är av seg plast, så risken finns att den faktiskt håller för helgens bravader. Resultatet återkommer vi med till veckan. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.