Kingfredag på riktigt

Idag har varit en äkta kingfredag. Allhelgona innebär halvdag på jobbet. Tina slutar tidigt på fredagar, så jag hade tänkt jobba tills hon slutade, men eftersom att jag lyckades lösa dagens jobbproblem hyffsat snabbt imorse passade jag på att sluta när halvdagen var slut. Plockade upp ungarna på dagis och satte på barnens order sikte på Leos lekland. Där stojjade vi och lekte tills Tina slutade, och längre än så.

Ture imponerade med sina bandytalanger! Det verkar som att förmågan med klubba och boll/puck helt enkelt skippade en generation och gick direkt från farfar till Ture, så på vägen hem från Leos passerade vi solbacken och införskaffade bandyklubbor till ungarna. Man minns ju själv den jul när man som liten fick paketkalender och den 23/12 fick en bandyklubba. Den lyckan vill man ju även att småttingarna ska känna.

Efter solbacken blev det lite brådis. Hem och klä om och iväg till Carina och Per på god middag och sen kvällens höjdpunkt. Storbarnen i byn har organiserat spökstig för småttingarna. Så på med utekläder, igång med ficklampor och ut i skogen för att jaga spöken!

Som vanligt när det är övernaturliga saker på gång blir det inte så bra bilder, men vi fick se både traditionella flygande lakan-spöken, träskmonster, zombies och Jokern från batman. Det var bitvis riktigt spännande, men ändå aldrig för läskigt och riktigt kul och mysigt att vara ute och promenera i den mörka men marschallförsedda spökskogen. Ungarna fick ju dessutom elixir från den vita häxan så att spökena inte kunde skada dem, så det var ju ingen fara egentligen.

Egentligen skulle jag ju köra Back2Basic i Växjö i helgen, men det har ju min endurokrasch satt P för… men efter en sånhär dag kan man ju inte vara ledsen för det heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.