Currently occupied..

So, I’ve recently gotten questions about the lack of updates on here. The reason is this – we’re in the middle of building an extension on our house and that takes pretty much all of the free time I have at the moment.

Snow is starting to fall though, and ice is setting on the water. I’ve gotten studs for the fat-wheels and soon we’ll hopefully be riding again.

Currently editing the video of the second bike build too, but that takes A LOT of time.. we’ll see when that’s done.

God Jul

Jag fick här om dagen en orolig fråga om någonting hade hänt på grund av bristen på blogginlägg på sistone. Ingen fara, ingenting har hänt, det har bara varigt väldigt mycket på. Är precis mitt uppe i ett byte av arbetsgivare, vilket betyder ovanligt hög belastning med att slutföra och överlämna arbetsuppgifter och alldeles för lite tid över till roliga hobbies. Förhoppningsvis blir det bättre framöver.

Projekten jag har på bordet just nu, bara som en summering inför det nya året:

  • Ny el på släpen: Fräst och byggt egna oförstörbara lampor och drar om all el
  • Rallyhojsrenovering: Bytt stator och likriktar elsystem, måste kolla oljeläckage igen
  • Ny rallykåpa: Bygger en 3D probe för att kunna få stödpunkter till en ny design
  • Husbilsrenovering: Sedan albanienresan måste kylaren bytas, startmotorn lagas och hastighetsmätaren fixas
  • Stereoskopisk film-quad: Ny drönare för 3D filmning, mer info kommer, CAD:en är snart klar

Är ruskigt sugen på att skaffa isdäck till hojen nu när snön kommit, men den här bilden förklarar lite var fokus ligger för tillfället:

Björk

Så, ha nu en lugn och skön och God Jul, så hörs och ses vi igen 2015!

Semesterbreak

Semestern har varit varm och skön. Med projekten har i stort sett ingenting hänt, båten har slipats och lagats (hittade såklart hål i botten även på denna plasthög) och är redo för målning, och på hojfronten har det bara väntats på prylar hela sommaren. Nu börjar det sista vara på ingående så snart är det dags att skruva ihop cykeln igen.

Vi har bestämt oss för att lägga upp en gemensam familjeblogg, så denna kommer bli helt inriktad på projekt och bus. En länk till den nya bloggen kommer för den som vill läsa där istället.

End of life – vad händer nu då?

Så var det gjort. Säsongens sista skotertripp med polarna blev en heldag i Arvidsjaur med Patrik, Jocke och Micke. Snön var djup och tung, och när vi återvände till bilarna i 9 plusgrader var det rätt slaskigt – men OJ så kul!

Jag kommer att lägga upp lite bilder här vad tiden lider, just ikväll hinner jag inte.

Tänkte bara skriva ett litet inlägg eftersom att det var så länge sedan jag uppdaterade bloggen och för att beskriva läget lite. Just nu är det sommarkonservering av skotrarna som står på tur, och efter det ska båten lagas och husvagnen tas i bruk. Vi har kikat lite på att byta ut vagnen mot en husbil istället, men affärerna verkar gå i stöpet då vi inte är villiga att betala fullt så mycket som säljarna vill ha…

Jag har länge skyllt mina mediokra förmågor vad gäller skoter- och mckörning på min dåliga kondition och totala avsaknad av muskler. För att inte bara vara en sån där som gnäller har jag nu beslutat mig för att ta tag i saken och skaffa lite av det som saknas. Detta är oxxo lite av en konsekvens av intaget av goda drycker på företagsfesten, då jag i glada vänners lag lovade lite för mycket åt lite för många håll… 😉

Just nu ser träningsschemat ut som så att det Måndagar och Torsdagar bjuder på cirkelträning på lunchen, Fredag frestar med Core och till det kommer minst två, gärna tre, löppass varje vecka. När man känner vad som händer med kropp och själ efter ett par veckor med denna behandling inser man att man borde börjat med detta för LÄNGE sedan! Visserligen avskyr jag att träna, men såhär är det faktiskt riktigt roligt! 😉 Nu gäller det bara att ha drivet att hålla tempot uppe.

Fick mig även en cykel igår som ska byggas så får man komma igång och cykla lite.

Nåja, nu är det jobb som står på schemat…

Födelsedag och utehelg

I helgen har vi haft födelsedagskalas eftersom att Tina fyllt år. Jag och Ture var ute i god tid för ovanlighetens skull och hade redan köpt presenter, men Tilda hade helt missat det så i Fredags efter jobbet åkte jag och Tilda själva in på stan för att leta presenter. Efter att jag nekat allt som hade med prinsessor, rosa, smink och smycken att göra kläckte Tilda idén att en isborr, det ville mamma ha. Tyvärr var det tvärslut på de flesta ställen så vi fick ränna runt halva stan och jaga. Mitt i klappjakten hamnade vi på CK och restaurangen längst upp fick bjuda på middag.

20130324-204217.jpg

Tilda åt plättar och jag fick mig en kebab. Gott gott.
Mätta och belåtna hittade vi till sist en isborr, och lyckades dessutom köpa ett par nagellack till Tilda, efter att expediten på ICA Maxi vänt ryggen åt oss när vi ville fråga om deras produkter… så där blir det aldrig att handla smink igen.

Väl hemma blev det inslagning av paket, och nu blev mamma nyfiken!

20130324-204430.jpg

Lördagen bjöd på strålande väder, och efter presentöppning och frukost blev det en skotertur till rävastugan med Wolters. Vi var inte ensamma om den idén visade det sig…

20130324-204548.jpg

Vi hittade iallafall en grop att sätta oss i…

20130324-204633.jpg

Efter utflykten blev det hemfärd för kalasfika. Kvällen spenderade jag och Tina med att titta på bilder och minnas vår bröllopsresa till Skottland.

Idag vaknade vi återigen till makalöst vädert! -3 och strålande sol! Våra fantastiska barn leker så fint på sitt rum på morgonen att vi utan problem kan ta sovmorgon. Man hör hur de diskuterar och samtalar, och rätt som det är säger Ture att han behöver gå på toaletten… så då hjälps de åt att och tvättar till och med händerna efteråt. Efter en stund kommer de över och frågar tyst ifall de får gå ner och se på TV, vilket de såklart får, men när inte fjärrkontrollen fungerar som vanligt kommer till slut Tilda upp och ber pappa komma ner och fixxa det… 😉

Idag blev det att testa Tinas present, så vi tog en lugn frukost och åkte sedan iväg…

20130324-211534.jpg

… ut på isen bortanför Degeröberget och borrade några hål…

20130324-211616.jpg

Ture tjatade om att jag skulle ta kort på honom, och såhär blev det… vet inte om han ser sådär jätteglad ut.. 😉

20130324-211705.jpg

Ture gillade att pimpla, men det nappade dåligt idag.

20130324-211748.jpg

Efter 20 minuter anslöt familjen Wolter, och efter ytterligare en stund fick jag åka och hämta Farmor med skotern. Hon hade självklart med sig Agnes och Johio. Johio var väldigt lugn och sov mest, men Agnes hade riktigt roligt på isen och sprang runt som en vettvilling hela dagen.

När barnen började bli trötta åkte vi hemåt igen, det tar väl sådär 5-10 minuter efter isen, och väl hemma började vi vårstäda altanen från all snö. Efter mycket slit med spadar och slunga tog vi oss istället en fika i vårsolen.

20130324-212031.jpg

Här är en riktigt skön bild som förmedlar stressnivån för helgen. Filosofiskt samtalande över en god bulle i det varma vackra vädret, med våra leksaker i bakgrunden.

När jag stökade undan efter skoterturen hittade jag endurocykeln, så jag bestämde mig för att den skulle få tre kickar… och nog tusan gick den igång på tredje. Så det blev att slänga på hjälmen och ta en tur nere på isen. Utan isdäck och med en decimeter snö ovanpå isen var det minst sagt svårkört när framhjulet hela tiden kasade undan medan bakdäcket sökte fäste att trycka iväg framåt. Vid ett flertal tillfällen var det tvåhjulsställ genom kurvorna och snön yrde runt mig. Fantastiskt roligt, men OJ så jobbigt. Efter en kort tur var underarmarna HELT slut och pulsen på topp, så det blev att magasinera cykeln igen.. men nu lär den komma ut lite oftare, så att man får chans att träna lite. 😉

Efter detta avslutades kvällen med en supergod Älgstek tillagad av Tina. Wolters dök upp och vi hade en trevlig kväll tillsammans med vilt lekande barn och trötta men glada vuxna.
Nu får vi bara hoppas att våren levererar många fler vackra dagar att njuta av!

Vårkänslor

Nu verkar det som att våren kommit, lite väl tidigt men man kan ju inte sörja när det är strålande sol och varmgrader ute – även om det är tråkigt att snön smälter!

Vi passade på att ta oss en riktig utedag jag och barnen. Vi lekte lite i snön, och sen knöt vi fast boben och drog runt lite på isen utanför. Ungarna skrattade så att de höll på att kikna och ville aldrig sluta.

Efter en stund var det dags för lunch, så då måste vi sluta busa. Det blev rätt snabbt bestämt att vi skulle äta utomhus, så vi hjälptes åt att tända elden och grilla korv.

Ungarna grävde en egen grobba och Ture var jättenöjd med sin “fåtölj”.

Medan vi grillade dök Oskar upp, och efter en matstund busade vi lite mer på havet. Jag fick tillfälle att testa min nya matta lite i klibbsnön…

Fungerar riktigt bra och jag är riktigt nöjd med mattbytet!

Det blev även monterat styrhöjare på summiten och Tilda byggde kulbanor i garaget igen. Hon börjar vara proffs på smältlim nu lillgumman. 😉

På kvällen kom Tina hem från Mora där hon spenderat helgen för att åka skidor. Strax över tre och en halv timme åkte hon tjejvasan på i extremt bakhalt före. Vi kollade SVTplay för att se hennes målgång, men precis när man ser att hon kommer klipper de över till att visa någon gammal tant som stakar på i deras “Målgångskamera-videoström”, snacka om typist!

Kingfredag på riktigt

Idag har varit en äkta kingfredag. Allhelgona innebär halvdag på jobbet. Tina slutar tidigt på fredagar, så jag hade tänkt jobba tills hon slutade, men eftersom att jag lyckades lösa dagens jobbproblem hyffsat snabbt imorse passade jag på att sluta när halvdagen var slut. Plockade upp ungarna på dagis och satte på barnens order sikte på Leos lekland. Där stojjade vi och lekte tills Tina slutade, och längre än så.

Ture imponerade med sina bandytalanger! Det verkar som att förmågan med klubba och boll/puck helt enkelt skippade en generation och gick direkt från farfar till Ture, så på vägen hem från Leos passerade vi solbacken och införskaffade bandyklubbor till ungarna. Man minns ju själv den jul när man som liten fick paketkalender och den 23/12 fick en bandyklubba. Den lyckan vill man ju även att småttingarna ska känna.

Efter solbacken blev det lite brådis. Hem och klä om och iväg till Carina och Per på god middag och sen kvällens höjdpunkt. Storbarnen i byn har organiserat spökstig för småttingarna. Så på med utekläder, igång med ficklampor och ut i skogen för att jaga spöken!

Som vanligt när det är övernaturliga saker på gång blir det inte så bra bilder, men vi fick se både traditionella flygande lakan-spöken, träskmonster, zombies och Jokern från batman. Det var bitvis riktigt spännande, men ändå aldrig för läskigt och riktigt kul och mysigt att vara ute och promenera i den mörka men marschallförsedda spökskogen. Ungarna fick ju dessutom elixir från den vita häxan så att spökena inte kunde skada dem, så det var ju ingen fara egentligen.

Egentligen skulle jag ju köra Back2Basic i Växjö i helgen, men det har ju min endurokrasch satt P för… men efter en sånhär dag kan man ju inte vara ledsen för det heller.