Sommar, sommar, sommar

Det börjar vara ett tag sedan det blev en uppdatering av bloggen vilket väl tyder på att sommaren bjudit på uteväder och mycket aktivitet antar jag. Detta kommer bli ett mastodontinlägg med hela sommaren sammanfattad, men jag ska försöka hålla mig kort och berätta i bilder – som vanligt.

I mitt sista inlägg skrev jag om träningsplaner och tävlingar på motorcykel, men som vanligt blev det inte riktigt som man tänkt, då jag i början på sommaren lyckades vurpa med 640n på E4 mitt inne i stan med en trasig fot som resultat.
Förutom foten så fick sig även motorcykeln lite skrapsår…

Hur jag lyckades med detta? Tja, låt oss säga att nya crossdäck och nylagd asfalt inte är någon bra kombination. Skulle köra om en bil och det blev lite halt, vilket slutade med en highsider och några kullerbyttor på asfalten… Den trasiga foten satte effektivt stopp för mitt deltagande i både 100mila grusrallyt och all sorts endurokörning. För att ändå få åka lite cykel så kom Tina på den lysande idén att vi skulle införskaffa ännu en Kawazaki Versys åt mig, och efter lite letande på blocket slutade med att jag blev ägare till en -10:a i nyskick. 500 mil hade den gått när jag köpte den, och i skrivande stund ligger mätaren en bit över 1000 mil, så det har hunnits med en del körning i sommar!

I början av sommaren bestämde jag mig för att bli av med mina besvärande glasögon. Kollade upp lite alternativ och åkte till Memira i Umeå på kontroll och ett par veckor senare fick jag åka in på operation. Metoden kallas FS Lasik och innebär att man med hjälp av en laser skär upp en flik i ögat, vilken man petar åt sidan och laserbehandlar sedan hornhinnan under fliken. Själva ingreppet gick fort, var smärtfritt och bara lite obehagligt då det var väldigt mycket petande och instrument i ögat… Dagen efter operationen kunde jag själv köra bil ner till Umeå på efterkontroll. Synen är perfekt och jag har inte fått några biverkningar alls av operationen, så jag är jättenöjd! Visst kostar det, men oj så värt det är!

Någon dag senare hjälpte jag en kompis att installera ett utomhusspa, så självklart tog vi tillfället i akt att snylta litegranna på kvällen. Tina var bortrest i tjänsten så jag och barnen åkte över och spabadade.

Det väcker ju habegäret, och planerna på att plasta pool fick sig en prioriteringsboost. Kanske blir det redan nästa sommar…

Eftersom att det var länge sedan jag besökte mina stockholmsvänner och nationaldagen var en långhelg där resten av familjen hade andra planer så passade jag på att smita iväg söderöver då. Stannade till på Gryttjoms hoppfält på vägen ner, och jag måste erkänna att suget efter att hoppa fallskärm var kopiöst stort! Hade jag inte nyopererat ögonen så att jag inte får hoppa i sommar så är risken stor att det blivit spontanköp av utrustning och en fullfjädrad hoppsommar för mig…

Därifrån åkte jag vidare till Kuliks i Västerås som jag inte träffat på riktigt sedan studietiden. De har köpt kåk med pool, och eftersom att vädret var som det var så blev det en hel del poolhäng med god mat och dricka till. Här fick jag även en grundläggande lektion i varför Monsther High är bättre än Barbie och annat skräp… bra att veta när Tilda börjat intressera sig allt mer för monster!

Efter att ha spenderat ett par dagar i Västerås åkte jag in till Vidja i Stockholm för att hälsa på Zebergs. Här vankades cykeltävling och världens godaste sås (till riktigt gott grillat får man väl tillägga)! Hade en riktigt trevlig helg söderöver, det är bara synd att tiden går så fort när man träffar vänner som man inte träffar så ofta!

Så fyllde Tilda 6år och istället för det sedvanliga kalaset med prinsessor och prinsar ville hon ha ett Daidaloskalas. Daidalos är, för er som inte ser på barnTV, en galen uppfinnare i SVT:s program Labyrint. En trio med barn ska försöka överlista Daidalos genom att hitta livspuckar i hans labyrint och överlista hans tokiga robotar. Detta var en utmaning vi tog till oss och under ett par hektiska dagar byggde vi om vår carport till en fullfjädrad labyrint med tillhörande slimepool.

Därtill fick fräsen jobba för att skära ut livspuckar som jag sedan lödde dioder i så att de fick det giftgröna skenet som är obligatoriskt när vi snackar slime.

Efter det fräste jag ut ett enklare sorts memoryspel, och fick slutligen konvertera till långhårig Daidaloskopia…

Ungarna ÄLSKADE verkligen kalaset, och det var riktigt spännande när vi skickade in dem i labyrinten tre åt gången. Alla hittade sina livspuckar, och alla lyckades övervinna Daidalos i memory utan problem!

Efter kalaset var vi slutkörda och låg flämtandes på en filt på gräsmattan resten av eftermiddagen. Trötta, men nöjda, och med väldigt glada barn som lekte i labyrinten.

Midsommarafton blev jag inbjuden till Stefans stuga utanför Norsjö. Det blev en ordentlig MC-tur dit på KTM:en för att testa om foten höll – vilket den inte gjorde tyvärr. Väl där blev det god mat, båttur och en hel del slappande i den otroligt sköna hängmattan.Det blev en riktigt skön kväll i den fantastiska stugan, och dagen efter var det riktigt mulet och regnet hängde i luften. Det blev ändå en riktigt lyckad dag där jag hittade ett par nya spår att köra som jag aldrig testat förut. Tyvärr fungerade inte foten nåt vidare bra, så det blev att ta det lugnt, men man kan ha roligt ändå…

Även om den är lite lömsk på nylagd asfalt så är KTM:en helt ljuvlig att köra!

Eftersom att vår gamla åkgräsklippare lämnat en hel del att önska vad gäller driftsäkerhet så beställde vi en ny online. Den levererades och efter lite hopplockande blev det premiär för vår nya hydrostatdrivna klippare.

Den fungerar jättefint och gräsklippningen är nu ett nöje man ser fram emot! Gammklipparen ville farmor ha, så det blev ändå att ordna så att den fungerar bra och leverera, och hon är jättenöjd med den!

Nu blev detta inlägg långt nog, så semesterredogörelsen får bli ett eget inlägg för sig.

 

Ett svar på ”Sommar, sommar, sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.