Semester 2013, husvagn till treriksröset

Så kom då äntligen den efterlängtade semestern! Vi började starkt med att haka på husvagnen och bege oss norrut direkt jobbet slutade. Tanken var först att ta en 4-dagars MC-tripp till Nordkap, men efter att ha planerat rutten och insett att 80-mil per dag inte är en rolig sträcka att köra så reviderade vi planen till en 4-dagars husvagnstripp med barn och farmor till Treriksröset istället. Betydligt lugnare tempo och mer tid att njuta. Första stoppet på vägen blev Seskarö, där vi velat stanna och campa sedan vi passerade första gången för länge sedan, på väg till hoppfältet i Kemi…

Barnen njuter av husvagnen och vi har det oerhört mysigt!

Morgonen efter begav vi oss mot IKEA i Haparanda för ett snabbstopp. På den lilla smala vägen från Seskarö ut till E4 fick barnen och Tina testa att åka i husvagnen en liten bit, och tror ni inte att vi möter farbror polisen precis då. Polisen var rätt lugn, och tittade demonstrativt åt andra hållet när han såg Tures huvud sticka upp i husvagnen, så det gick bra ändå. Tack för vettiga poliser som inte ska vara paragrafryttare!

Väl i Haparanda blev det en sväng på IKEA, och sedan lek för hela slanten på leklandet i Godisaffären med stort G. Barnen lekte och Tina likaså.

Det blev ett snabbt mellanmål i husvagnen innan resan fortsatte, och nu fick Tina testa att köra bil med husvagn ett par mil.

Och när mamma kör tycker Tilda att man bör vara klädd såhär för att uthärda…

Resan fortsatte sedan upp till Karesuando där vi spenderade natten på en naturcamping. Här var det kopiöst mycket mygg, och inga bilder blev tagna. Tina hade missat att stänga fönstret på husvagnen ordentligt, så vi blev invaderade, och farmor lyckades låsa in sin nyckel i husvagnen vilket föranledde ett inbrott i hennes vagn för att komma åt nyckeln. Tilda fick agera mästertjuv och klättra in genom fönstret som vi lyckades pilla upp från utsidan.. Händelserikt, men oj vad myggbett det blev! Efter en surrig natt åkte vi in till Karesuando för att införskaffa bränsle, vatten och proviant för utlandsresan.

Härefter blev det en snabb resa genom den Finska ödemarken, som verkligen är öde, innan vi så kom fram till hållplatsen vid Treriksröset. Båtarna hade redan gått för dagen, och vi bestämde oss för att en lunch på parkeringen var nog så bra, så ungarna fick springa av sig lite och leka medan vi lagade mat på muurikan.

Efter en god lunch och lite vila åkte vi så vidare in i Norge. Det är helt otroligt hur man kan färdas i relativt tråkiga och karga landskap, men bara en kilometer efter landsgränsen till Norge spricker det upp till de vackraste vyer man kan tänka sig!Efter att ha kört på smala, branta och vindlande vägar kom vi tillslut ner till fjorden i botten på dalen. Här stannade vi till för att få lite spring i benen. Termometern visade på 23 grader och solen var varm och vänlig mot oss.

Ture var trött och sov. Resten av dagen körde vi vackra vägar längs kusten i Nordnorge och nöjt för fulla muggar, men mot kvällen passerades landsgränsen till Sverige igen och vi var på väg hem. Natten tillbringades på en rastplats någonstans norr om Kiruna och dagen därpå körde vi hem via Jokkmokk.

Det blev en kort husvagnstripp, men den lämnade mersmak! Riktigt trevligt, varmt och gott, och bitvis mycket mygg….

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsfråga * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.